Nova inicijativa želi preporoditi gradske tržnice – evo što predlažu

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2022. u 12:44
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

“Plac nakon placa” inicijativa je Građanske platforme “1postozagrad” koja želi da gradske tržnice žive i nakon redovnog radnog vremena. Ideja je da odabrane gradske tržnice dobiju svoj prepoznatljivi sajam koji bi se održavao jednom tjedno, po uzoru na Britanac, gdje se nedjeljom održava sajam antikviteta.

Inicijativu su uputili gradonačelniku putem posebnog pravilnika te očekuju službeni odgovor. Zahtjev je odmah proslijeđen i Tržnicama Zagreb, čija je direktorica, navodi Šimpraga, pokazala otvorenost i spremnost da projekt krene u etapnu realizaciju. Tako je za prvi sajam odabran Zagorkin sajam koji bi se trebao održati uoči Dana Grada, 31. svibnja.

– Vodili smo se time da neke tržnice, odnosno, neki dijelovi grada imaju historijat neke određene aktivnosti, primjerice Kvatrić prodaju cvijeća. U tome smo smislu predložili da Tržnica Kvatrić ima, na primjer, srijedom od 17 do 21 sat prodaju bilja, i to u vrijeme od ožujka do listopada – rekao je u našem programu pokretač inicijative Saša Šimpraga za HRT.

Dodao je i kako su za isti plac predložili Art sajam, sajam rukotvorina, dizajna i umjetnosti, a za tržnicu na Trešnjevci ZG OPG sajam. Naveo je kako im se javilo jako puno OPG – ovaca koji su sami tražili takve aktivnosti.

– Predložili smo i neke vrlo praktične stvari, primjerice, da imate neko mjesto gdje svi oni koji imaju djecu mogu doći razmjenjivati rabljene igračke i opremu za bebe. Mislim da su takvi prijedlozi vrlo realni i potrebni, koji bi svakako obogatili Zagreb – zaključio je Šimpraga.

Komentirajte prvi

New Report

Close