Nova dva milijuna kuna za “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2012. u 14:15
Ilustracija / PXL

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Miroslav Kolić isplaćeno je pak 305,2 tisuće kuna za ulaganje u sustav za zaštitu od tuče na farmi.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je dvije nove isplate za dva IPARD projekta za završena ulaganja u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", u ukupnom iznosu od dva milijuna kuna.

Kako navode iz Agencije, korisniku M.I.AGRO d.o.o. isplaćeno je 1,74 milijuna kuna za izgradnju i opremanje objekata za držanje svinja te izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj, kojima je korisnik modernizirao i proširio kapacitet farme te dosegao propisane standarde u pogledu dobrobiti životinja i zaštite okoliša. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Miroslav Kolić isplaćeno je pak 305,2 tisuće kuna za ulaganje u sustav za zaštitu od tuče na farmi (uključujući računalnu opremu) za voćnjake i stolno grožđe.

Cilj IPARD mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" je podizanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, a nakon sedam provedenih natječaja za mjere 101 i 103, Agencija za plaćanja ugovorila je 143 projekta s iznosom bespovratne potpore od oko 387 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close