Njemački Bild ishvalio Rimčev ‘superautomobil’

Autor: Agencija VLM , 19. studeni 2013. u 14:43
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon Wall Street Journala, časopisa Wheels i mnogih drugih medija, o Rimčevom “superautomobilu” raspisao se i poznati njemački časopis Bild u svom auto prilogu.

Čak i primitivni (DC) elektromotori mogu nadmašiti motore s unutarnjim izgaranjem na gotovo svim poljima, a dokazao je to i jedan mladi Hrvat koji je napravio pravi "boom" u automobilskoj industriji. Mate Rimac, 25- godišnji zaljubljenik u automobile odavno nije više "samo jedan dečko iz susjedstva". Zbog električkog automobila koji je izašao iz njegove radionice, stalno puni medijske stupce. Nakon Wall Street Journala, časopisa Wheels i mnogih drugih medija, o Rimčevom "superautomobilu" raspisao se i poznati njemački Bild u svom auto prilogu Autobild. 

25-godišnji mladi Hrvat već je pokazao za što je sve sposoban. Davno prije Tesla Model S ili Mercedes SLS Electric Drive predstavio je na IAA 2011 svog vrhunskog aduta –  Concept One.

Rimac je, navode u njemačkom magazinu, nakon dvije godine razvoja stvorio potpuno funkcionalan koncept elektroničkog automobila. Pokreće ga nevjerojatnih 1088 konjskih snaga i brzinu od 100 km/h dostiže za nevjerojatnih 2,8 sekundi. U malim trokutastim prozorima iza B-stupa su uski senzori koji reagiraju na toplinu tijela i otključavaju vrata. Dakle, svatko tko zna trik može ući, navodi Bild. No, senzori automobila radit će na način da će reagirati samo na registrirane otiske prstiju, odnosno budućeg vlasnika jurilice.

Ljubitelji brzina moći će kupiti ovaj automobil od 2015. godine za kada je planiran početak proizvodnje, ali moći će ga si priuštiti samo oni dubokog džepa jer će mu cijena biti – milijun dolara.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Čestitam Rimcu i ekipi šta su to sastavili. Zanima me jedna stvar, kolko mogu trajati baterije pod punim opterećenjem po meni ni pet minuta, nemoguće je uskladištit tu struju.

Iskreno poštovanje Rimcu i za automobil i za odličan elektro bicikl. Ipak dobronamjerno mislim da je cijena pretjerana, toliko ne vrijede ugrađeni dijelovi, a razvoj će se prije isplatiti ako se proda više komada po nižoj cijeni.

Ovo je dobronamjerno mišljenje

Svaka čast no cijena!*! Tko to može kupit? U RH može Todorić i još poneko..nije ni vani puno drugačije. Ako ne može smanjit cijenu za pola nema to šanse to je realnost..cijena je naprosto astronomska

New Report

Close