Niste platili bris grla? Stiže ovrha

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2012. u 15:54
Thinkstock

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odaslao je opomene na oko 2.000 adresa.

Ovrha zbog brisa grla je očito postala realnost, barem ako je suditi prema opomenama koje je početkom mjeseca Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odaslao na oko 2.000 adresa, piše Novi list.

U njima se od građana traži podmirenje troškova mikrobioloških pretraga u roku od 15 dana od izdavanja opomene. U protivnom, kako stoji u opomenama, Nastavni zavod za javno zdravstvo protiv svojih će dužnika pokrenuti ovršni postupak. Dužnici su uglavnom oni osiguranici koji su u ovoj i protekloj godini u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obavljali neku od mikrobioloških pretraga, no iz nekog razloga nisu platili participaciju.

Participacija koja se kreće oko 50 kuna i koja je, uostalom, i najčešći iznos duga zbog kojeg Nastavni zavod za javno zdravstvo šalje opomene pred ovrhu, često je ostala nenaplaćena jer pacijenti svoje nalaze zapravo nisu ni preuzeli. Budući da je u nekim slučajevima od sporne pretrage prošlo skoro dvije godine, dio građana vjerojatno se više ni ne sjeća same pretrage koju su obavljali, niti zašto su se zapravo pojavili na listi dužnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, navodi Novi list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

O Hrvatskoj svakodnevnici izvjestila je TV Sjeverne Koreje :

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/video-kako-je-hrvatska-svakodnevica-zavrsila-na-tv-u-u-sjevernoj-koreji.html#video

New Report

Close