Niskobudžetni avioprijevoznik drastično srezao linije prema zagrebačkoj zračnoj luci

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2022. u 09:42
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Broj izgubljenih sjedala razmjerno je mali kad ga stavimo u usporedbu s otkazanim letovima Ryanaira kojih je značajno više.

Njemački Eurowings zbog smanjene potražnje drastično je srezao broj letova prema zagrebačkoj zračnoj luci već s početkom nove godine. Siječanj i veljača već su tradicionalno dva najlošija mjeseca u godini što se tiče zračnog prometa u Hrvatskoj, ali i regiji, no ove godine, baš kao i prethodne, na potražnju dodatno nepovoljno utječe i sama pandemija koronavirusa u Europi i svijetu.

Iz tog je razloga Eurowings otkazao brojne polaske prema, odnosno iz Međunarodne zračne luke Zagreb. Croatian aviation donosi detaljne podatke po linijama.

Na liniji Stuttgart – Zagreb – Stuttgart Eurowings je obavio posljednji let 9. siječnja ove godine, a do 7. veljače nema redovnih letova između dva grada. U navedenom razdoblju otkazano je 14 povratnih letova što je ukupno 4368 sjedala manje prema, odnosno iz Zagreba.

Na liniji Köln – Zagreb – Köln Eurowings prometuje uredno, dva puta tjedno, no otkazani su pojedini letovi u tjednu, njih čak 10, što je 3120 sjedala manje od planiranoga.

Zrakoplovi na liniji između Düsseldorfa i Zagreba posljednji put prometovali su 28. prosinca 2021., svi letovi za siječanj i veljaču su otkazani, a prvi sljedeći let najavljen je za 1. ožujka. Na 17 otkazanih rotacija Zagreb je izgubio dodatnih 6120 sjedala.

Četvrta linija, ona između Praga i Zagreba, trebala je započeti s prometovanjem u zimskom redu letenja ove godine, no to se ipak nije dogodilo. Eurowings je na ovoj liniji već nekoliko puta prolongirao početak operacija, a trenutno je prvi let najavljen za 8. ožujka. Ukupno je otkazano 6 rotacija planiranih za siječanj i veljaču što je dodatnih 1872 sjedala manje.

Na četiri međunarodne linije Eurowings je u razdoblju od početka godine do ožujka otkazao ukupno 47 povratnih letova, čime je Zagreb izgubio čak 15.480 sjedala, piše Croatian aviation.

Broj izgubljenih sjedala razmjerno je mali kad ga stavimo u usporedbu s otkazanim letovima Ryanaira kojih je značajno više. Naime, irski je avioprijevoznik u razdoblju od početka siječnja do kraja veljače otkazanim letovima iz prodaje povukao više od 45 tisuća sjedala prema, odnosno iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close