Nekretnine nekad uspješne velike zagrebačke tvornice prodane za 5,43 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. kolovoz 2023. u 10:55
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na početku je bila mali pogon za proizvodnju olovaka i pastela da bi kasnije prerasla u veliku tvornicu za proizvodnju školskog i uredskog pribora.

Trgovački sud u Zagrebu za 7. rujna zakazao je ročište za diobu kupovnine ostvarene prodajom nekretnina TOZ Penkale – Tvornice olovaka Zagreb d.d. u stečaju koje su na drugoj javnoj dražbi bile prodane za 5,43 milijuna eura, odnosno za pola utvrđene vrijednosti.

Na ročište su pozvani stečajni upravitelj TOZ Penkale i predstavnici kupca – jedinog razlučnog vjerovnika Adria Commodities d.o.o kao novog vlasnika nekretnina nekada iznimno uspješne zagrebačke tvornice sagrađenih na više od 60.000 četvornih metara.

TOZ Penkala osnovana je u Zagrebu 1937. Na početku je bila mali pogon za proizvodnju olovaka i pastela da bi kasnije prerasla u veliku tvornicu za proizvodnju školskog i uredskog pribora.

Zagreb je zahvaljujući radu inženjera i izumitelja Slavoljuba Penkale, po kojemu je tvornica TOZ dopunila svoje ime, svojevremeno bio središte proizvodnje olovaka. Penkala je 1906. počeo proizvoditi prvu mehaničku olovku u svijetu, a godinu kasnije i prvo nalivpero.

Stečaj TOZ Penkale bio je otvoren u srpnju 2015.

Komentari (6)
Pogledajte sve

U ovom trenutku je za imljivija činjenica da će većina ako ne i svaki hr. Ginekolog mladoj prepisati debljajuće pilule

I dođem ja u Konzum veliki na Sveticama.. neka Slavonka prištava me opslužuje na teki s mesom .. malo mi je žao ali nije baš ugodna osoba.. uglavnom, doletava lijepa Dalmatinka i mete i nešto mi se smiješi.. Reko ova prištava ne voli gospodina 😎..

 

Ima jedan nesretnik takav i u Kauflandu, ni on ne voli gospodina 😎..

Ja volim gospodina

I mene je dr. Pokušao ozlijediti, ali nije mu jasno da je malo gluplji od gospodina😄

Of olive ni azitro icin neću

nepoduzetnik, 09.08.2023. u 11:25

Radi se dakle o ersatzhandlungu osnovnoškolske budale od 60 godina ( čije divljaštvo štiti policija) koji misli da je još uvijek faca ko u srednjoj trgovačkoj..

 

Jedina veća faca od njega je taksist

Ustvari, ne bi me čudilo da se radi o kriminalcu, koji je ovakvu obradu već negdje doživljavao

Predmnijevam da su u Kaufland i Konzum obiteljski (međugeneracijski)  dućani ko i pliva😄

New Report

Close