‘Neće doći do nedostatka mlijeka u trgovinama’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 08:29
PXL

Kazala je da sada nastaje velika materijalna šteta samim proizvođačima koji mlijeko, ako ga ne predaju, moraju nakon jednog ili dva dana baciti.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner izjavila je jučer u Lovranu da mljekare imaju zalihe te da do nedostatka mlijeka na policama trgovina neće doći.

Prema podacima s terena u ponedjeljak nije otkupljeno tri do sedam posto mlijeka, ovisno o području, a jučer nešto više, izjavila je Gantner dodajući da ministarstvo ne raspolaže s apsolutno točnim podacima, nego raspolažu mljekare. Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner sudjelovala je večeras u Lovranu na okruglom stolu o odnosima u mliječnom sektoru, u sklopu 40. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka. Kazala je da sada nastaje velika materijalna šteta samim proizvođačima koji mlijeko, ako ga ne predaju, moraju nakon jednog ili dva dana baciti.

I s tog aspekta važno je da se nađe optimalno rješenje, da proizvođači ne dođu u još veće probleme, naglasila je Gantner. Pomoćnica ministra poljoprivrede kazala je da će se sutra u ministarstvu sastati savjet za mlijeko. Dodala je da za taj sektor poljoprivrede osmišljen niz mjera, dodatna potpora po mliječnoj kravi, da se s HBOR-om razgovara o povoljnijim kreditima za obrtna sredstva te da su danas proizvođačima isplaćene dvije rate za mlijeko, ukupno više od 54 milijuna kuna.

U sklopu 40. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka, koji je počeo 21. listopada u Lovranu, večeras je održan okrugli stol na temu „ Odnosi u mliječnom sektoru – što nam donosi mliječni paket Europske unije“ na kojem se razmatrala aktualna problematika mliječnog sektora u Hrvatskoj, posebice utvrđivanje cijene mlijeka između proizvođača i prerađivača.

Komentirajte prvi

New Report

Close