Ne znaju ništa o letovima Ryanaira

Autor: Josip Bohutinski/VL , 04. prosinac 2018. u 22:00
U zračnim lukama tvrde da im se aviotvrtka nije službeno obratila u vezi letova za Dublin/Goran Kovačić/PIXSELL

Dubrovnik i Split začuđeni.

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair najavio je da od sljedećeg ljeta uvodi linije iz Dublina za Split i Dubrovnik, no u tim dvjema zračnim lukama ne znaju ništa o tome!

Ryanair je već na svojoj stranici počeo i prodavati karte za te letove, od 1. lipnja do 25. i 26. listopada, po početnoj cijeni od 9,99 eura.

"Ryanair sa zadovoljstvom objavljuje uvođenje svoje nove rute iz Dublina i to za Dubrovnik i Split koje će operirati dvaput tjedno od lipnja", kazao je Robin Kiely iz Ryanaira.

Vincent Harrison, direktor dublinske zračne luke kazao je da mu je drago što Ryanair širi mrežu ruta dodavanjem Dubrovnika i Splita. No, direktor Zračne luke Split Lukša Novak kaže da ne može zasad potvrditi da će se ti letovi realizirati.

Razgovora službenih osobao tome, kaže, nije bilo te smatra da je najava tih letova Ryanaira nepotrebna. I Josip Paljetak iz Zračne luke Dubrovnik kaže da nemaju službene informacije od Ryanaira. Ističe da se iz tvrtke aerodromu uopće nisu javili ove godine.

"Jako smo bili iznenađeni kad smo vidjeli da su najavili letove iz Dublina. Jako je čudno da su počeli prodavati karte za letove koje nisu dogovorili sa zračnom lukom. Mi i ne znamo možemo li primiti njihove zrakoplove kad su naveli", kazao je Paljetak.

Ryanair u Hrvatskoj već leti za Zadar, Rijeku i Pulu i poznat je kao kompanija koja traži velike popuste na aerodromske usluge te subvencije za uvođenje letova.

U Dubrovniku, Splitu i Zagrebu im odbijaju dati popuste jer imaju više nego dovoljno prometa, pogotovo ljeti. Na upit da objasne najavu letova za Split i Dubrovnik, iz Ryanaira nam do zaključenja broja nisu odgovorili.

Komentirajte prvi

New Report

Close