Napokon počinje projekt dječje bolnice u Blatu

Autor: Poslovni.hr/H , 13. travanj 2019. u 10:35
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Projekt Nacionalne dječje bolnice ulazi u ozbiljniju fazu i Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, partneri na tom strateškom projektu, konačno će ga u cijelosti predstaviti javnosti, piše u subotu Večernji list, navodeći kako se raspisuje međunarodni javni natječaj za izradu studije izvodljivosti tog projekta.

Studija izvodljivosti nužna je jer će precizirati arhitektonske, urbanističke, ekološke, prometne i sve ostale parametre prema kojima će se graditi, a jedan od elemenata studije izvodljivosti bila bi i priprema medicinske dokumentacije.

Očekuje se da će se javiti petnaestak velikih međunarodnih ponuditelja koji će definirati studije po segmentima, svatko u svom djelokrugu, a tako sveobuhvatna studija u konačnici će definirati što će se točno i gdje graditi. Početak rada na studiji izvodljivosti partneri, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, prezentirat će u ponedjeljak, potvrdio je Večernjem listu pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.

"Dobili smo bespovratno 42 milijuna kuna iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i to je sada europski projekt, a u sklopu takvih projekata uobičajena je njegova početna prezentacija", objašnjava Beroš.

Raspisivanju ovog natječaja prethodilo je elektroničko javno savjetovanje sa zainteresiranim subjektima.

Jezgra nove Nacionalne dječje bolnice bila bi današnja Klinika za dječje bolesti Zagreb odnosno popularna Klaićeva, a tu bi se pridružili i još neki sadržaji dječje medicinske skrbi odnosno dio pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, piše Večernji list.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Važno je da se narodu pokaže da se nešto radi. Bandić i Hebrang su prije dvadesetak godina jeć bili tu da izvide sutuVaciju. Apropos, šta je bilo u međuvremenu s Imunološkim? Već su prošle tri godine, nešto mi se ne hvali veliki meštar od fontana?

Sve studije će uključiti osim onih koje su apsolutno najvažnije: hidreogološka i geomehanička.

Tako je to kad ključne uloge zauzimaju nesposobni i nestručni ljudi.

da li je potpisan kakav sporazum o razumijevanju, kao sa kinezima, ali i tu su izgleda u pitanju izbori ali za to neće njonjo nikoga prijaviti.

New Report

Close