Napokon kreće obnova Rebra za 70 milijuna eura, evo što će sve biti u novoj multifunkcionalnoj zgradi

Autor: Marija Crnjak , 25. ožujak 2022. u 07:12
Novi dio bolnice prostirat će se na 27.800 četvornih metara te će imati osam etaža/D. Puklavec/PIXSELL

Novi dio bolnice prostirat će se na 27.800 četvornih metara.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su u četvrtak ugovor o projektu obnove i rekonstrukcije KBC-a pod nazivom “Faza III”, vrijedan 70 milijuna eura.

Nova multifunkcionalna zgrada gradit će se u sklopu postojeće lokacije, a sredstva namijenjena za izgradnju i rekonstrukciju osigurana su iz zajma Svjetske banke. Novi dio bolnice prostirat će se na 27.800 četvornih metara te će imati osam etaža, a bit će izgrađena i otvorena garaža s pet etaža i hitnim heliodromom.

Paladina je istaknuo da je taj projekt primjer kvalitetne i konkretne suradnje KBC-a, resornih ministarstva i struke.

”Kada imamo jasan zajednički cilj i kada svatko od uključenih u projekt daje svoj maksimalan doprinos, onda stvari funkcioniraju. Upravo je to pozitivan primjer kakav želimo primijeniti i na sve ostale postupke obnove nakon potresa u kojima će još aktivnije sudjelovati država i struka, pa i sami građani”, rekao je Paladina.

Ravnatelj Ćorušić podsjetio je da je Faza III dio strateškog dokumenta razvoja KBC-a starog oko 10 godina, a projekt je prolongirao i potres. No, sada su dobiveni zajmovi Svjetske banke od 81,8 milijuna dolara, te kroz NPOO od 25 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close