Policija mu pokucala na vrata: Napisao komentar na Facebooku pa zaradio kaznu od 700 kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2019. u 10:39
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Otprilike mjesec dana nakon što sam postavio komentar policijski auto mi je došao pred kuću, pitao sam ih o čemu se radi, jedan policajac mi je pokazao isprintani papir na kojem je bio moj komentar, rekao je okrivljenik.

Čitatelji ebroda Ivica i Ivan koji su nakon objavljenog teksta na portalu i Facebook stranici portala javno komentirali tekst o 'uličnoj redukciji' i zapljeni droge na način koji po zakonu vrijeđa i omalovažava policiju.

– Otprilike mjesec dana nakon što sam postavio komentar policijski auto mi je došao pred kuću, pitao sam ih o čemu se radi, jedan policajac mi je pokazao isprintani papir na kojem je bio moj komentar. Rekli su mi da se moram javiti u stanicu ako je moguće u toku dana. Ja sam odmah otišao i tamo su me dva policajca ispitala. Nisam dugo bio u stanici, duže sam čekao da me prime.

Pitali su me zašto sam to napisao, kazali su mi da moraju napraviti izjavu i da navedem neki razlog zbog napisanog komentara. Izjasnio sam se zašto sam to napisao i pitao što slijedi dalje. Rekli su da ću dobit poziv na sud i da tamo kažem isto što sam rekao njima,i to je bilo otprilike. Nakon mjesec dana mi je došla kazna, nisam išao ni na sud ni nigdje, samo su mi poslali prekršajni nalog i kaznu. Inače kazao sam da nikog nisam osobno uvrijedio niti mislio zlo određenoj osobi, na to sam dobio odgovor da je to uvreda policije i države – kazao je Ivica Golemović, za ebrod.

On je dobio kaznu od 700 kuna, dok je drugookrivljeni Ivan dobio kaznu od 400 kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Vrijeđanje policije i države spada u osnovne građanske slobode. To je iznošenje mišljenja, dakle sloboda govora. Policija ovakvim postupcima krši Ustav.

Nemojte se žaliti, dobra je naša policija

to se zove izi mani, prodali su ti foru da će sve biti okej, i je samo trebaš im platiti, drugi puta im j..bi mater preko anonimnog profila, a ti šta ih voliš , vjerojatno si jedan od njih, šteta što nisi bio u koloni prema draganiču da uživaš u njihovom postupanju, mogao bi tražiti repete

Policija radi jako tezak ,odgovoran i opasan posao da bi sve nas gradane zastitili od kriminalaca, ubojica , ludaka i terorista za neprimjerno male novce .a weekend warriors-si koji ih blate po raznim drustvenim mrezama, jer nemaju pametnija posla, moraju snositi posljedice svojih javnih izjava. Ne vidim nista sporno.

New Report

Close