Nanio im štetu veću od stotinu tisuća kuna, evo koje je drske metode koristio

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2021. u 12:13
Foto: Slavko Midzor/24sata

Policija tereti 39-godišnjaka da je na području Slavonskog Broda, od 7. prosinca 2020. godine do 28. lipnja 2021. godine, kontaktirao sa tri oštećene osobe.

Sudac istrage u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 39-godišnjaku kojeg se sumnjiči za kazneno djelo utaje i prijevare, sumnjiči ga se da je oštećenima nanio štetu veću od stotinu tisuća kuna, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policija tereti 39-godišnjaka da je na području Slavonskog Broda, od 7. prosinca 2020. godine do 28. lipnja 2021. godine, kontaktirao sa tri oštećene osobe u dobi od 47, 42 i 26,   obećavajući im pomoći oko zapošljavanja, oko ugovaranja polica osiguranja i vođenja kaznenih postupaka, odnosno u „sređivanju“ niže kazne. Za spomenuto je od njih tražio određene novčane iznose i posudbu novca uz dogovoreni rok povrata, no to nije učinio.  Osumnjičeni je oštećene oštetio za iznos iznad stotinu tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni, 30. travnja ove godine, u Slavonskom Brodu, zatražio iznajmljivanje osobnog automobila u obrtu koji se time bavi, sastavivši ugovor sa vlasnikom. Iznajmljeni automobil je trebao vratiti 1. srpnja, što nije učinio, čime je prouzrokovao štetu od više desetaka tisuća kuna.

Spomenuti 39-godišnjak pronađen je na području PU zagrebačke, preuzeli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske koji su ga, uz kaznene prijave u subotu navečer predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.  Sudac istrage u nedjelju je 39-godišnjaku odredio istražni zatvor, te su ga policijski službenici u poslijepodnevnim satima predali u zatvor u Požegi.

Komentirajte prvi

New Report

Close