Nakon 25 godina Vilim Ribić nije više na čelu Sindikata

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2018. u 10:43
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Novi predsjednik izabran je na subotnjem saboru Nezavisnog sindikata na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje se okupilo 210 predstavnika iz 134 sindikalne podružnice.

Dugogodišnji predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za tu funkciju, koju je obavljao od 1993, piše Glas Slavonije.

Za predsjednika Sindikata izabran je prof. dr. sc. Petar Pervan, dugogodišnji član viših tijela Sindikata i bivši ravnatelj Instituta za fiziku. Predsjednik Sindikata je u Sindikatu znanosti reprezentativna funkcija, koja predstavlja Sindikat i daje mu znanstvenu vjerodostojnost svojom znanstvenom vrsnošću.

Novi predsjednik izabran je na subotnjem saboru Nezavisnog sindikata na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje se okupilo 210 predstavnika iz 134 sindikalne podružnice.

Izabrano je 28 članova Velikog vijeća između 58 kandidata. Poludirigiranim izborima osigurani su predstavnici u Velikom vijeću svih zaposleničkih i regionalnih struktura iz sustava znanosti i visokog obrazovanja. Najviše glasova dobili su Igor Radeka i Vilim Ribić, po 185, te Vesnica Garašić, Petar Pervan i Tvrtko Smital…

U tajnom glasovanju između više kandidata izabrano je sedam članova Časnog suda i Nadzornog vijeća. Također, usvojena je ocjena stanja u okruženju u kojem djeluje Sindikat, usvojena je znanstvena i obrazovna politika Sindikata te je usvojeno šest rezolucija: o protivljenju podizanju dobne granice za odlazak u mirovinu, o potrebi razdvajanja megaministarstva znanosti i obrazovanja, o odgovornosti za iznimno teško stanje u zemlji, o ishitrenom ulasku u eurozonu, o regresijskim učincima nakon ulaska u Europsku uniju i o sindikalnom pristupu reformama.

Komentirajte prvi

New Report

Close