Nakon 10 godina kreće mega projekt vrijedan 500 milijuna eura?

Autor: VLM , 25. prosinac 2017. u 18:51
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Jednom realizirani projekt promijenit će kompletnu sliku cijelog otoka i otvoriti najmanje stotinjak radnih mjesta.

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaj za izbor investitora za realizaciju turističkog projekta 'Pašman Rivijera' na jugozapadnoj obali otoka.
– O veličini i značaju tog razvojnog projekta nije potrebno posebno govoriti, dovoljno je reći da je investicija teška oko 500 milijuna eura i predstavlja iznimno privlačno područje za razvoj različitih oblika turizma visoke kategorije u skladu sa suvremenim trendovima turističke potražnje u netaknutoj prirodi. Natječaj je otvoren do 9. ožujka, a nakon toga slijedi druga faza – kazao je načelnik Općine Pašman, Krešimir Ćosić.
Kako pišu Naši Školji, raspisivanje natječaja dugo se najavljivalo i čekalo, a da je investicijska klima zdrava pokazuju zainteresirani inozemni ulagači iz Švicarske, Velike Britanije, SAD-a, pa i iz Hrvatske.

Jednom realizirani projekt promijenit će kompletnu sliku cijelog otoka, otvoriti najmanje stotinjak radnih mjesta i omogućiti otoku Pašmanu razvoj vrhunske i atraktivne destinacije održivog turizma s očuvanjem prirodnih karakteristika područja, lokalne tradicije i kulturne baštine.
Projekt 'Pašman Rivijera' prostirat će uz osam kilometara dugu obalu, na površini od gotovo 300 hektara, od čega je oko 100 hektara građevinsko područje, a ostatak otpada na površine rekreativno-poljoprivredne namjene. Projekt se priprema već desetak godina, a raspisivanje međunarodnog natječaja najavljeno je još 2012. godine. Te je godine projekt prvi put predstavljen u inozemstvu, na međunarodnoj izložbi Expo Italian Real Estate u Milanu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, u sklopu prezentacije 20-ak najatraktivnijih investicijskih projekata u Hrvatskoj. U našoj zemlji projekt 'Pašman Rivijera' prvi put je javnosti predstavljen na Skupštini Europske banke za obnovu i razvoj još 2010. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close