Najveći projekt u povijesti Bjelovara: Grad dobiva toplice vrijedne 250 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2022. u 11:27
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U proteklih pet godina otkako je započeo projekt Terme Bjelovar, Grad Bjelovar uložio je 12 milijuna kuna.

Grad Bjelovar ishodio je građevinsku dozvolu za gradnju toplica vrijednih 250 milijuna kuna, rekao je utorak bjelovarski gradonačelnik  Dario Hrebak, a očekuje se da se bjelovarske Terme financiraju putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U proteklih pet godina otkako je započeo projekt Terme Bjelovar, Grad Bjelovar uložio je 12 milijuna kuna, a izdavanje građevinske dozvole ujedno je i završni korak prije raspisivanja javnog natječaja za izvođenje radova, što u gradskoj upravi očekuju u lipnju ove godine.

„Terme Bjelovar najveći su projekt u povijesti Bjelovara. Terme će podignuti standard, bit će više aktivnosti za starije i mlade i pokrenut će se turizam. Projektirali smo ga jako dugo, prve pripreme počele su još prije pet godina i evo ga, stigli smo do građevinske dozvole”, rekao je gradonačelnik Hrebak na tiskovnoj konferenciji.

Projekt Termi Bjelovar Gradsko vijeće prihvatilo je krajem 2021. godine.

U planu je izgradnja bazenskog kompleksa s olimpijskim bazenom, a pri tomu bi se koristila i topla voda iz obližnjeg izvora koja uz protok od 8,2 litre u sekundi dolazi zagrijana na 30-tak Celzijevih stupnjeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close