Najveća europska tvornica baklava otvara se kod Velike Gorice

Autor: Agencija VLM , 29. listopad 2014. u 12:28
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Tvornica se prostire na više od tisuću četvornih metara i smještena je nadomak Zagreba, u Lukavcu.

Hrskavi slatki proizvod nježno ručno izrađen s finim korama, punjen različitim oraščićima, natopljen maslacem, a na kraju nježno zaslađen laganim sirupom poslastica je koja se zove baklava i orijentalnog je podrijetla, a popularnost joj u Europi iz dana u dan sve više raste.

Upravo najveća europska tvornica baklava “New Bakery” otvara se sutra u 14.15 sati u Lukavcu (Tratinska 72) u velikogoričkoj Donjoj Lomnici. Proizvodni pogon će obići i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, te britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn. Kako bi se sami uvjerili u proces proizvodnje baklave, na svakom od ključnih dijelova proizvodnog pogona održat će se kratka prezentacija.

-New Bakery je britanska investicija u Hrvatskoj i primjer kako su strani ulagači prepoznali upravo Hrvatsku kao zemlju sigurnu i stabilnu za osnivanje ovako velike tvornice i za investiciju ovolika opsega – poručila je Eva Pavić, glasnogovornica New Bakeryja.

Tvornica se prostire na više od tisuću četvornih metara i smještena je nadomak Zagreba. Za potrebe proizvodnje na ovim prostorima kupljen je potpuno novi i moderan proizvodni pogon, te je pomno odabran tim djelatnika. Svoje proizvode plasirat će prvenstveno na tržište zapadne Europe, odnosno zemalja EU.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Najveća tvornica za proizvodnju baklava u Evropi investicije pola milijuna eura?
Pretekli su susjeda Prekpoljaj za cca 110.000.
I zadnji, i treći, Nikpalj, pređen za cca 135.000.

[emo_palacg]

[emo_palacg]

New Report

Close