Najavljivao da će proizvesti prvi hrvatski automobil, a sada mu je blokirana imovina tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2020. u 09:42
Foto: Pixabay

Bio je i pomoćnik ministra prometa u Račanovoj vladi,

Borisu Smrečkom zabranjeno je raspolaganje imovinom Zagrebačkoga prometnog zavoda, koju ne smije ni otuđiti ni opteretiti. Takva zabilježba u Sudskom registru posljedica je odluke Županijskog suda u Zagrebu od 29. rujna, piše Lider.

Smrečki je jedini vlasnik i direktor ZPT-a, a preko svoje slovenske tvrtke Kozmo Teh, registrirane u Brežicama, vlasnik je i Mac-mobilea (nekadašnji Matral), u kojem je i direktor. Ta se tvrtka, među ostalim, bavi prodajom rabljenih automobila i novih ruskih vozila UAZ i GAZ.

Za nju je u lipnju prošle godine potvrđen predstečajni sporazum, otvoren prije četiri godine. Vjerovnici su se odrekli 70 posto od gotovo sedam milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi nakon počeka od godine dana trebali dobiti u iduće tri godine. Predstečaj ne bi bio izglasan bez pristanka najvećeg vjerovnika, a to je Addiko Bank, koji se s 3,3 milijuna kuna potraživanja neuobičajeno našao među neosiguranim vjerovnicima.

Smrečki je svojedobno najavljivao da će proizvesti prvi hrvatski automobil i bio je pomoćnik ministra prometa u Račanovoj vladi, piše Lider.

Komentirajte prvi

New Report

Close