Nagrade za promicanje poduzetništva

Autor: HUP , 27. ožujak 2014. u 22:01
Natječaj na nacionalnoj razini otvoren do 12. travnja

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren do 12. travnja.

EEPA – European Enterprise Promotion Awards su priznanja koje Europska komisija dodjeljuje institucijama koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva.

Na natječaju sudjeluju sve zemlje članice Europske unije, te Island, Norveška, Srbija i Turska, a prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su nacionalne organizacije, općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

Dizanje svijesti
Glavni cilj i svrha EPPA-e jest prepoznati i dati priznanje uspješnim inicijativama za poticanje poduzetništva, predstaviti primjere dobrih politika i praksi, povećati svijest o ključnoj ulozi poduzetništva u razvoju europskog gospodarstva te ohrabriti nove potencijalne poduzetnike. Ministarstvo poduzetništva i obrta zaduženo je za koordinaciju ovog natječaja te za njegovu provedbu na nacionalnoj razini.  

Kriteriji odabira
Nakon zaprimljenih prijava i isteka roka za dostavu, a na temelju propisanih EU kriterija, Ministarstvo poduzetništva i obrta odabrat će dva najbolja hrvatska projekta koja će zatim kandidirati za dodjelu nagrada na europskoj razini. Ne dozvolite da neke izvrsne inicijative koje provodite u cilju promicanja poduzetništva ostanu primijećene samo u nacionalnim okvirima i prijavite se. Informacije o prijavi potražite u Hrvatskoj udruzi poslodavaca ili u resornom Ministarstvu. Natječaj je na nacionalnoj razini otvoren do 12. travnja 2014. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close