Na vidiku dogovor Jadrana i ‘stožera’: Hoće li to umiriti ‘paušaliste’ iz zadruge?

Autor: Marija Brnić , 24. svibanj 2021. u 10:24
Kamp u atraktivnoj uvali lani nije radio/NEL PAVLETIĆ/PIXSELL

Crikvenički hotelijer danas s Ministarstvom potpisuje ugovor o zakupu kampa u Selcu.

Gotovo dva mjeseca proteklo je otkada je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odlučilo da je na javnom natječaju za zakup kampa Uvala Slana, s aparthotelom Club Vala u Selcu prihvaćena ponuda crikveničke hotelske kuće Jadran, no ugovor o zakupu još službeno nije zaključen i Jadran nije preuzeo upravljanje kampom.

U međuvremenu se opet aktivirao Stožer za obranu kampa Uvala Slana u Selcu, koji su 2018. osnovali stacionarni kamperi, a sad je kao Braniteljsko socijalno radna zadruga Uvala slana-Club Vala Selce, te traži da država razmotri i povuče odluku i zakup kampa dodijeli Zadruzi.

Na natječaju za zakup iz veljače Zadruga je dala ponudu koja je eliminirana jer je, prema objavi Ministarstva, zaprimljena nakon isteka roka i smatra ju se zakašnjelom. Prihvaćena je Jadranova, koji je ponudio nešto višu zakupninu od početne vrijednosti – 1,51 milijuna kuna godišnje, a zakup se uređuje na tri godine.

Problem s ‘paušalistima’ u tom nekadašnjem vojnom kampu već odavno postoji, pa je i zadnji zakupac nakon prve sezone 2019. ‘digao sidro’, razočaran što država već nije riješila taj problem pa je lani kamp bio zatvoren, odnosno samo s ‘paušalistima’. U ovom natječaju stoga je izrijekom naveden uvjet da se od budućeg zakupca očekuje da im nastavi pružati turističko-ugostiteljske usluge”.

Iz Jadrana se nadaju da će ugovor s Ministarstvom zaključiti skoro i započeti s aktivnostima i otvaranjem kampa, jer je sezona u njihovu susjednom kampu već u tijeku, od 2. travnja. A s ‘paušalistima’ žele što prije uspostaviti kontakt i postići dogovor.

“Intencija je zadržati ih, Jadran neće nikog izmještati iz kampa”, ističe Lucija Jukić, direktorica marketinga Jadrana. Kamp se, inače, prostire na više od 40.000 m2 i raspolaže sa 190 parcela te aparthotelom kategorije 4* sa 15 smještajnih jedinica i nalazi se u atraktivnoj uvali s pristupom plaži.

Na 130 parcela su ‘paušalisti’, čija Zadruga resornim ministarstvima nudi da im dodijeli kamp za upravljanje u ovoj godini, tvrdeći da Jadran nema namjeru otvoriti kamp u 2021. Zadruga bi, kako tvrde, odmah otvorila kamp i zaposlila 8 do 12 osoba mlađe dobi, odnosno mladih žena, te bi tako privređivali i sebi i državi.

Na potezu je sada Ministarstvo, iz kojeg poručuju da će ugovor o zakupu biti potpisan upravo danas, 24. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close