Na propalu nabavku aviona potrošilo se 400 tisuća kuna, najviše na ove 3 stvari

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2019. u 09:49
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Iz MORH-a međutim ne navode troškove radnih sati svih koji su gotovo dvije godine radili na pripremi projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

U MORH-u kažu da se na propalu nabavku borbenih aviona potrošilo oko 400 tisuća kuna, javlja Dnevnik.hr. Najviše na putovanja, dnevnice i smještaj. Ističu kako je izraelska delegacija svoje troškove sama snosila. ''Teme tih sastanaka bile su, između ostaloga, i ukupna bilateralna i obrambena suradnja Hrvatske, Izraela i SAD-a u brojnim područjima, što uključuje cyber, protupožarne snage, obuku i izobrazbu. Sve te aktivnosti su uključene u navedeni dio utrošenih sredstava ( 395 000 kn), pa je zapravo teško odvojiti samo troškove koje se odnose na projekt nabave aviona'', stoji u odgovoru.

Iz MORH-a međutim ne navode troškove radnih sati svih koji su gotovo dvije godine radili na pripremi projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona.

MORH je naveo i kako su članovi Stručnog tima koji je radio na odabiru višenamjenskih borbenih aviona djelatnici Ministarstva obrane – Samostalne službe za upravljanje projektima, Uprave za materijalne resurse, Uprave za obrambenu politiku, Sektora za postupke javne nabave i financijske i pravne službe, i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Vjerojatno je potrošeno i puno više ali o tome se ne govori..

Koliko znam Plenki ali i nekoliko drugih je govorilo da “štete nema”. Dakle njima je 400.000 kn kao meni 1 lipa. Nije šteta…..

Potrosilo se daleko vise, no ako cemo.pogledat ionako su svi ministri teska nesposobna banda, pa nije nista cudno. Potrosit ce se jos i opet nitko nece odgovarati … zna se

Pa toliko je Becna Pusić protuzakonito iz ministarstva dodjelila svom bratu za antidržavno djelovanje!

New Report

Close