Na dražbu luksuznog Zagorčeva stana nije došao nijedan kupac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2016. u 11:01
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prema procjeni iz 2012., Zagorčev četverosobni stan sa sporednim prostorijama vrijedi oko 940.000 eura.

Na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u utorak je održana prva javna dražba luksuznog stana umirovljenoga generala Vladimira Zagorca po početnoj cijeni od 4,72 milijuna kuna, na kojoj se nije pojavio niti jedan zainteresirani kupac.

Prodajom stana od 311 'kvadrata' u zagrebačkoj Hatzovoj ulici, a na temelju pravomoćne presude u slučaju 'dragulji' iz 2010. godine, država želi naplatiti dug veći od 39 milijuna kuna i sudske troškove od 17 milijuna kuna.

Prema procjeni iz 2012., Zagorčev četverosobni stan sa sporednim prostorijama vrijedi oko 940.000 eura. Na prvoj dražbi ta se nekretnina nije mogla prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti, a zainteresirani kupac trebao je položiti 700.000 kuna jamčevine.

Sutkinja Iva Žutelija Krešić prvu je javnu dražbu Zagorčeva stana oglasila bezuspješnom, a sljedeća, na kojoj će se stan prodavati po početnoj cijeni u trećini od utvrđene vrijednosti, bit će zakazana najvjerojatnije u svibnju.

Vrhovni sud je početkom 2010. potvrdio osuđujuću presudu Zagorcu, kojom je osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu na koju ga je osudio zagrebački Županijski sud zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane po odlasku s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. godine. 

Drago kamenje je navodno njemački trgovac oružjem u Ministarstvu obrane ostavio kao polog za novac koji je dobio kako bi kupio naoružanje za obranu Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close