Možete postati majstori Minecrafta i Robloxa. Novi ciklus edukacije iz programiranja, i to besplatno

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2021. u 15:26
Foto: Pixabay

Udruga Coding Giants Hrvatska priređuje novi krug kratkih tečajeva i besplatnih radionica, u školi programiranja Coding Giants. Namijenjeni su djeci od 7 do 16 godina starosti i održavaju se online. Upisi su u tijeku.

Učenici od 7 do 16 godina ponovno imaju priliku okušati se u programiranju, naučiti baratati informatičkim alatima i tako steći vještine koje im jednog dana kad odrastu budu potrebne i za život i za posao.

Naime, Udruga Coding Giants Hrvatska, dio globalnog udruženja edukacije najmlađih o programiranju, priređuje novi ciklus kratkih tečajeva i besplatnih radionica, u školi programiranja Coding Giants. Razlog za novu sezonu je izniman interes i, kako javljaju, “mega uspjeh prva dva semestra škole, koju je od početka ove godine prošlo gotovo 2000 djece”.
“Svojim online pristupom želimo osigurati jednak pristup učenju programiranja djeci i mladima iz cijele Hrvatske. Idealnu priliku za upoznavanje sa svijetom programiranja djeca će imati na besplatnim YouTube radionicama, od 4 do 7. studenoga 2021. za učenike od 7 do 16 godina. Mogu izabrati programiranje u Scratchu ili upoznavanje s osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScripta. Besplatne radionice odlična su prilika da djeca vide zanima li ih programiranje, a nakon njih mogu se upisati i u novi ciklus kratkih tečajeva, koji započinju 15. studenoga. Na njima će programirati u njima omiljenim igricama Minecraftu i Robloxu, okušati se u izradi web-stranica ili naučiti izraditi kvalitetan sadržaj i postati praćeni YouTuber”, poručuju iz hrvatskog Coding Giantsa.

Poželjno za sadašnjost, a i budućnost

Znanje programiranja jedna je od najpoželjnijih vještina sadašnjosti, ali i budućnosti. Zbog toga je s učenjem programiranja poželjno početi što ranije. O prednostima učenja programiranja mogli bismo napisati knjigu, no ovo su neke od najvažnijih: • razvoj kognitivnih i organizacijskih sposobnosti • poboljšanje kreativnosti i razvoj mašte • razvoj vještina rješavanja problema • učenje konstruktivnog nošenja s greškama • vježbanje usredotočenosti i ustrajnosti • razvoj vještina logičkog i apstraktnog razmišljanja te mnogih, mnogih drugih. Coding Giants Hrvatska vjeruje da je sve to moguće uz igru! Zadovoljni učenici svakim danom nam to potvrđuju, a uvjeriti se možete i sami! Prijave na besplatne radionice i kratke tečajeve su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti na https://www.codinggiants.hr/.

Komentirajte prvi

New Report

Close