Može li se dogoditi da Nijemci zbog cijena prestanu dolaziti? Sjetite se Grčke

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2023. u 11:00
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Neki se pitaju je li to nova metoda da se Hrvatska riješi masovnog turizma i da uvede reda u nered”, govori.

Srećko Matić, novinar Deutsche Wellea, u petak je za N1 televiziju otkrio kakva je percepcija među njemačkim građanima o cijenama u Hrvatskoj.

Prokomentirao je i percepciju među njemačkim građanima i medijima o cijenama u Hrvatskoj, a posebno na obali, gdje su Nijemci često gosti.

“Među njemačkim turistima i ozbiljnim medijima situacija je takva da se sve više govori, da citiram jedan naslov, “Skupo, skuplje, Hrvatska”, Pitaju se i ozbiljni njemački mediji jesu li aktualne cijene na Jadranu samo posljedica inflacije ili je tu riječ o tome da se odere turiste. Ima čak i pomalo crnog humora u tim člancima. Neki se pitaju je li to nova metoda da se Hrvatska riješi masovnog turizma i da uvede reda u nered”, govori.

“Neki, pak, smatraju da ima i dobrih strana tog razvoja. Neki smatraju da je to prilika i da se razvije kontinentalni turizam. Jedan kolega je baš spomenuo Vukovar kao alternativu Dubrovniku jer je tamo, kaže on, jeftinije, lijep je gradić i može se kupati na Dunavu. Iskreno, ne znam je li bio ozbiljan ili samo pokušava “trolati” te visoke cijene u Hrvatskoj”, dodaje Matić.

Konačno, upozorio je da bi, ako se situacija ovako nastavi, njemački turisti mogli odustati od ljetovanja u Hrvatskoj.

“Zaključak je da ako se ovdje može pogorša kriza, Njemačka je u recesiji, može se dogoditi da će mnogi ljudi, u strahu od toga da će ostati bez posla, doista odustati i od toga da odu na godišnji odmor. Pokazala su ranija iskustva, recimo u Grčkoj, da kad se promijene iskustva, Nijemci više ne idu tamo. Nisu išli u Grčku jer su jednostavno smatrali da tamo nisu dobrodošli u jeku one krize”, zaključio je gost N1 televizije.

Komentirajte prvi

New Report

Close