Vlasnik osječkog Žita Marko Pipunić ulazi u golemi investicijski projekt kojim Slavoniju namjerava kroz nekoliko prehrambenih proizvoda ne samo prezentirati na globalnom tržištu već i pozicionirati kao proizvođača hrane vrhunske kakvoće. Za Poslovni dnevnik Pipunić iznosi detalje o novim ulaganjima.
Slavonija ukoliko želi održivi razvoj mora napustiti projekt žitnice, a kukuruz i pšenicu zamijeniti konkuretnijim, brendiranim proizvodima, ali i proizvoditi u količinama značajno većim od potrošnje lokalnog tržišta. Na konferenciji Snaga hrvatske hrane promovirali ste upravo takav projekt. Odakle motiv za zaokret, Žito se ipak uglavnom bavi primarnom poljoprivredom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Ja opet ne razumijem kako misli proizvoditi pršut u Slavoniji, koliko ja znam o pršutu, on se suši na morskom zraku
jel misli proizvoditi u đakovštini koju su on i todorić uništili da bi se domogli imovine za 1 kn?
u hrvatskoj kratko pamćenje a još kraća pamet.
tako isto je kupio tvornicu ulja čepin za 1 kn.
u srbiji je kostić lupio 3 šećerane za 3 eura a ovi kod nas sve za 1 kunu.
Svaka cast ovom gospodinu. Upravo tako reba razmisljati.
Treba nase ljude senzibilizirati, da sami preuzmu inicijativu, a ne da cekaju da Vlada ili drzava nesto ucini za njih. Primjeri – best practice- vec postoje, kao i odgovarajuci EU-fondovi. Znaci, treba zasukati rukave i krenuti na posao.
Uključite se u raspravu