Moćni ExxonMobil, Chevron i Shell žele istraživati Jadran

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2014. u 16:50
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Za manje od šest mjeseci, kako su i najavili, Norvežani iz Spectruma završili su snimanje hrvatskog dijela Jadranau potrazi za naftom i plinom, piše Večernji list.

Za manje od šest mjeseci, kako su i najavili, Norvežani iz Spectruma završili su snimanje hrvatskog dijela Jadranau potrazi za naftom i plinom, piše Večernji list.

Seizmičke karte koje će nastati na temelju snimanja 2D tehnikom još nisu obrađene, a Norvežani već trljaju ruke zbog dobro obavljenog posla. Na prezentacijama rezultata najvećim svjetskim kompanijama u svijetu nafte i plina interes je bio iznimno velik i, kako doznajemo, gotovo sve tvrtke iz grupe najvećih deset kompanija svijeta otkupile su dokumentaciju.

Za istraživanje u Jadranu zainteresirani su moćniExxon Mobil, Chevron, Shell, a i ruske kompanije, među kojima se najčešće spominjao Rosnjeft. Lani su u Ministarstvu gospodarstva potvrdili da su sastanke s ministrom Ivanom Vrdoljakom, koji je inicirao projekt, sastanke održali i Conoco Phillips, Deleco i tvrtka Noblo.

Komentirajte prvi

New Report

Close