Mladi HSLS-a protiv kažnjavanja mladih: Nema kafića do zidića

Autor: Agencija VLM , 16. listopad 2012. u 14:08
Ilustracija / PXL

Novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira rigorozan je i štetan za mlade, tvrde Mladi hrvatski liberali.

Podmladak HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije usprotivio se prijedlogu novog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je "rigorozan i štetan za mlade, ali i druge generacije.

"Slažemo se da je potrebno zaštiti maloljetne osobe te ograničiti njihovo kretanje u kasnijim noćnim satima, međutim, kažnjavati punoljetne osobe zbog druženja s prijateljima u parku, na zidiću ili plaži, s pićem u ruci, to je treniranje strogoće nad mladima. Novčana kazna u iznosu od 3.000 do 5.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana za “pijančevanje” koje se može protumačiti i kao piva s prijateljima na Matejuški i na mnogim drugim mjestima u Splitu i Dalmaciji je apsurdna, u najmanju ruku – smiješna", stoji u priopćenju pod naslovom "Nema kafića do zidića!" koje potpisuje predsjednik Mladih hrvatskih liberala Splitsko-dalmatinske županije Hrvoje Garac.

"Represijom na mlade jedino što možete postići jest kontraefekt! Oduzmete li ovom narodu, ovim mladima, jedino u čemu mogu uživati, u svojim guštima i đirevima – sve ste im uzeli", istaknuto je u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close