Mjesta na kojima se najbolje jede: I hrvatski gradovi našli se na listi svjetskih gradova za gurmane

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2023. u 12:20
Foto: Unsplah

Prva tri mjesta su pripala Tokiju, Parizu i Bangkoku.

U otkrivanju novih destinacija, o ljudima i običajima mnogo možemo doznati iz tanjura i čaša, a pitate li se koje su to najbolji gradovi za putnike koji vole fino pojesti i popiti, mogla bi vam pomoći lista najboljih mjesta za foodieje.

Popis je sastavio bloger Asher Fergusson koji je koristio izvore poput Michelinovog vodiča, popisa 100 najboljih svjetskih restorana, TripAdvisora i bazu podataka životnih troškova Numbeo, kako bi razvio sustav bodovanja koji mu je omogućio izračunavanje “globalnog indeksa gurmana” za svaki grad.

O poretku su odlučili broj restorana iz Michelinovog vodiča, broj restorana iz 100 najboljih svjetskih restorana, raznolikost dostupnih nacionalnih kuhinja, cijena prosječnog obroka od tri slijeda i ukupan broj restorana po osobi, piše Pun kufer.

Prva tri mjesta su pripala Tokiju, Parizu i Bangkoku, a slijede ih New York, Phuket, Singapur, Osaka, Hong Kong, Seoul i Chiang Mai (Tajland). Ljubljana se našla na 74. mjestu, Dubrovnik na 82., Beograd na 86., a Zagreb na 135. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close