Ministarstvo turizma stipendira učenike i studente

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2017. u 15:16
Foto: Thinkstock

Riječ je o dugogodišnjem programu stipendiranja koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama i županijskim obrtničkim komorama

Ministarstvo turizma u četvrtak je objavilo javni poziv za stipendiranje učenika i studenata turističko-ugostiteljskih zanimanja u školskoj godini 2017./2018., a zainteresirani za stipendiju od maksimalno 600 kuna mjesečno mogu se prijaviti do 17. studenoga.

Riječ je o dugogodišnjem programu stipendiranja koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama i županijskim obrtničkim komorama, i to tako da svaki dionik sudjeluje s 50 posto ukupnog iznosa.

"Shvaćajući važnost kvalitetnih i stručnih kadrova u turizmu Ministarstvo turizma stipendije dodjeljuje od 2008. te je do sada sufinancirano više od 930 stipendista. Cilj je i motivirati mlade za ugostiteljsko-turistička zanimanja te podići standarde obrazovanja i kvalitetu kadrova, a time i cijelog turističkog sektora", poručuje u priopćenju ministar turizma Gari Cappelli.

Naglašava i da se "stipendiranjem potiče i zapošljavanje nakon završenog obrazovanja te da su kvalitetni radnici temelj nastavka rasta i razvoja hrvatskog turizma".

U sklopu programa stipendiranja Ministarstvo turizma odobrava maksimalno 600 kuna mjesečne stipendije, i to za učenike od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine, a studente od 1. rujna tekuće do 31. kolovoza iduće godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika, a stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Komentirajte prvi

New Report

Close