Milanović: Sa socijalnim partnerima razgovarat ćemo za stolom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2013. u 11:15
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Milanović je, kako je rekao, dao suzdržani komentar na kritike nekih sindikalnih čelnika upućene Vladi da socijalni dijalog vodi preko medija.

Premijer Zoran Milanović poručio je s današnje sjednice Vlade da se dijalog sa socijalnim partnerima više neće, kao u ranijim vladama, voditi "u tami sobe, u specijalnim aranžmanima" već za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i putem medija kako bi javnost znala sve pojedinosti.

Milanović je, kako je rekao, dao suzdržani komentar na kritike nekih sindikalnih čelnika upućene Vladi da socijalni dijalog vodi preko medija.

"Da, u pravu su u jednom dijelu ga vodimo i preko medija", odgovorio im je premijer poručivši kako zna da se "to ranije radilo iza zavjese, u tami sobe, u nekim specijalnim aranžmanima".

"Ali to tako sada neće biti", naglasio je.

Razgovori će se voditi i za stolom, u formatu Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali i preko medija da javnost zna o čemu razgovaramo i kako raspolažemo javnim novcem, jer to je njihov novac, odnosno naš zajednički novac, istaknuo je.

"Neke stvari su se promijenile – više nema premijera koji dolazi nakon što se pregovori neuspješno vuku mjesecima i rješava stvari u pet minuta i ustvari ponižava svoje kolege ministre", istaknuo je.

Njegova vlada, naglasio je, tako neće raditi. "Neke stvari moramo prihvatiti – imamo ono što imamo, dali bi i više od toga ali nemamo, pa idemo stvoriti", zaključio je premijer.

Nakon današnje sjednice vlade kojoj predsjeda premijer Milanović održat će se konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Komentirajte prvi

New Report

Close