Milanović pronašao savjetnika koji će raditi besplatno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2021. u 08:56
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Imenovanje dolazi upravo u trenutku kada je Jovanovićev glavni “protivnik” iz doba njegova ministarskog mandata i njegove borbe za “isušivanje nogometne močvare”, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić ponovno u žarištu javnosti.

Predsjednik Republike Zoran Milanović je za svog povjerenika za sport imenovao Željka Jovanovića, bivšeg saborskog zastupnika SDP-a i ministra obrazovanja i sporta upravo u Milanovićevoj vladi koji će za predsjednika raditi volonterski, piše u petak Večernji list.

Jovanović nije zaposlen u Uredu, odnosno riječ je o volonterskoj funkciji za koju neće primati naknadu, a zadatak mu je da predsjedniku Milanoviću dade svoju savjetničku pomoć oko svih aktivnosti vezanih uz sport, s naglaskom, kažu u Uredu, na promociju i razvoj sporta i tjelesnih aktivnosti u školskim i sveučilišnim programima, kao i poticanje stvaranja preduvjeta za uključivanje što većeg broja građana u rekreativne aktivnosti u cilju promicanja zdravlja i prevencije bolesti.

Željko Jovanović kao političar u svojoj karijeri zalagao se kontinuirano ne samo za razvoj tjelesne kulture i sporta već i za uvođenje reda u sport u cilju zaštite sportaša te za unapređenje statusa vrhunskih sportaša. Njegovim zalaganjem uvedena je i trajna naknada za vrhunske sportaše, kažu u Uredu predsjednika.

Ipak izbor povjerenika za sport zanimljiv je i zato što je Jovanović visoko rangiran u SDP-u, štoviše član je Predsjedništva, a nije tajna da je Milanović do sada izbjegavao kod kadroviranja predlagati ljude iz svoje bivše stranke.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na novu funkciju člana svog vodstva kaže kako se radi o volonterskoj dužnosti, kako je jako zadovoljan tim imenovanjem i kako ga je o njemu Jovanović obavijestio. Uvjeren je da se prilikom odluke o imenovanju vodilo računa o dosadašnjem radu Jovanovića pogotovo kao ministra zaduženog za sport, ali i osobe koja je otvoreno govorila o ilegalnim aktivnostima u sportu.

Imenovanje dolazi upravo u trenutku kada je Jovanovićev glavni “protivnik” iz doba njegova ministarskog mandata i njegove borbe za “isušivanje nogometne močvare”, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić ponovno u žarištu javnosti.

Večernji list podsjeća da je Mamić posljednjih dana iz BiH s predsjednikom “razmijenio” nekoliko zanimljivih “komplimenata”. Prvo je predsjednik za Mamića kazao, između ostaloga, kako je učinio mnogo za hrvatski nogomet, a potom je Mamić za predsjednika rekao da ga temperamentom i karakterom podsjeća na njegove najslavnije dane, da će biti predsjednik sto godina ili opet premijer. Odnosno da će biti što god želi ako “ostane ovakav kao sad”.

Ima li Jovanovićevo imenovanje ikakve veze s time, legitimno je pitanje. U Uredu predsjednika kažu kako je imenovanje povjerenika za sport bilo otprije u planu i, kako je sada objavljeno, u sklopu kompletiranja savjetničkog tima. Istog dana, 1. travnja, i bivši veleposlanik RH u Vatikanu Neven Pelicarić imenovan je savjetnikom predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku, piše Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close