Agrokor nema saznanja da ga istražuju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2012. u 08:28
Ilustracija / PXL

“Mi nemamo saznanja da smo predmetom istrage. Upućujemo vas da odgovor potražite kod nadležnih organa”.

Tvrtka Agrokor reagirala je sinoć na navode u tekstu objavljenom u Večernjem listu kako su osobe iz vodstva te tvrke među imenima za koje je policijski USKOK imao otvorene zahtjeve za izlist telefonskih poziva, ustvrdivši kako nema nikakvih saznanja o tome da je ta kompanija predmetom bilo kakve istrage. "Mi nemamo saznanja da smo predmetom istrage. Upućujemo vas da odgovor potražite kod nadležnih organa", kratko je Hini izjavila Anja Linić, direktorica Ureda za odnose s javnošću Agrokora.

I ministar unutarnjih poslovan Ranko Ostojić odbacio je jučerašnje navode objavljene u Večernjem listu rekavši kako na temelju analize svih izvješća dobivenih od policije odgovorno tvrdi da policajci nisu napravili nikakvu zlouporabu, te da kao ministar stoji iza zakonitog rada policije. Večernji list objavio je jučer tekst u kojem se tvrdi da je policija pod političkim vodstvom ministra Ranka Ostojića zloupotrijebila sustav tajnog prikupljanja podataka i uhodila više osoba iz vrha Sigurnosno obavještajne agencije, te više ključnih ljudi iz Agrokora. Taj list tvrdi da je zlouporaba otkrivena nedavno, i to kroz stručni nadzor koji Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja nad tajnim službama te Operativno tehničkim centrom za nadzor telekomunikacija).

Nadzor je pokazao da su zloupotrebe neposredno provodili policajci iz policijskog USKOK-a i to tako da bi na zahtjeve za izlistima telefonskih kontakata za pojedince pod kriminalističkim obradama nadopisivali i telefonske brojeve osoba iz vodstva SOA-e i Agrokora, piše list.

Komentirajte prvi

New Report

Close