Marinu Novaković sram jer Damir Jelić žali i štiti i ‘lažnjake’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. srpanj 2013. u 12:02
Damir Jelić (Photo: Marko Prpić/PIXSELL)

Gradonačelnik je u slučaju prijave protiv Švegara kazao da svi koji drugoga tuže moraju znati da se to i njima može dogoditi.

Grad Karlovac izgubio je tržnice i mora, po pravomoćnoj presudi, isplatiti 2,9 milijuna kuna vlasnicima prostora. Uz to, dodatnih 1,3 milijuna mora dati vlasnicima zemljišta koji su dokazati kako im Grad nije isplatio nacionaliziranu imovinu, moglo se čuti na jučerašnjoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća.

 Laburistica Snježana Kirinić tražila je da Grad podnese prijave protiv onih koji su radili sa lažnim diplomana i da od njih traži nadoknadu štete, a tražila je i očitovanje oko kaznene prijave Toplane protiv D. Švegara koju ona doživljava kao napad na zviždača. – Kada državno odvjetništvo završi sa svim slučajevima, napravit ćemo analizu.

Predmete koje oni odbace, ja neću dirati, a za ostale ćemo vidjeti. Naime, tim je ljudima stigma već napravljena, u nekim obiteljima sada nitko ne radi. Stoga ne vidim korist od potraživanja sredstava ukoliko ćemo tako napraviti nove socijalne slučajeve. Žao mi je što se to dogodilo, suosjećam sa tim ljudima, ali još i više sa onima koji su, zapravo, trebali raditi na tim radnim mjestima – kazao je Damir Jelić, prvi čovjek grada. na to mu je Marina Novaković, SDP, rekla da ne može vjerovati da žali one koji su lažirali dokumente i da ju je sram što je on gradonačelnik.

Jelić je, u slučaju Švegar, rekao da misli da nije bilo zle namjere. – Ukoliko netko izrekne niz optužbi pred medijima i podnese kaznene prijave na tuđi račun, u ovom slučaju Toplane, onda valjda zna da demokracija i sloboda znači da se slično može dogoditi i njemu, ukoliko se dokaže da nije u pravu. To je dio odgovornosti. I inicijative znaju raditi krive korake. Šteta što je do toga došlo, ali demokratičnost znači prvo o problemu razgovarati, a onda ići na sud – dodao je Jelić, podržavši odluku direktora Toplane.

Komentirajte prvi

New Report

Close