Marina Tribunj riješila se tereta iz prošlosti i priključila lancu D-Marin

Autor: Marija Crnjak , 23. lipanj 2021. u 22:00
Marina Tribunj smještena je između D-Marin Mandaline i D-Marin Dalmacije/PD

Naš tim je oduševljen što ćemo postati dio D-Marin grupe, kaže direktora Marine Tribunj Tomislav Paškvalin.

Nedugo nakon okončanja predstečajne nagodbe tvrtke Danuvius Marina u čijem sastavu posluje, Marina Tribunj ušla je u lanac D-Marin, čiji je vlasnik od početka prošle godine investicijski fond CVC Capital Partners, koji je lanac marina u Dalmaciji lani preuzeo od turskog Dogusa. Širenje hrvatskog portfelja lanca marina D-Marin najavljena je strategija investitora, a ovo je prvi korak u ispunjenju tog plana.

Marina Tribunj posluje u okviru tvrtke Danuvius Marina, jedne od brojnih tvrtki koju su u Hrvatskoj prije 20 godina osnovali mađarski dvojac Lászlo Attila Kerekes i Támas Vitézy, investitori koji su najavljivali velika ulaganja u hrvatski turizam, no umjesto toga ušli su u brojne financijske dubioze i malverzacije koje se konačno raspliću.

Investicijski fond CVC Capital tako je, putem svoje tvrtke Venilia Investments kupio većinski udjel od 60 posto u Marini Tribunj, i to od zagrebačkog odvjetnika Robertina Bilobrka, koji je nakon predstečajne nagodbe odobrene u svibnju otkupio većinski udjel u tvrtki.

U vlasništvu od 40 posto udjela ostaje Bilobrkova supruga, odvjetnica Jelena Rubeša Bilobrk, potvrdio nam je u srijedu Robertino Bilobrk.

Mirna butique marina

Kako navode iz D-Marin grupe, Marina Tribunj četvrta je destinacija u hrvatskom klasteru i 15. lokaciji u rastućem portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija D-Marina na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dörschuck

‘Riječ je o našoj četvrtoj investiciji u hrvatski turistički sektor i vjerujemo kako će odlična povezanost omogućiti putovanja čak i u najizazovnijim vremenima’.

Kako je poznato, početkom 2020. godine CVC Capital Partners od turske Dogus grupe preuzeo je tvrtku D-Marin, koja u svom sastavu ima najveću marinu na našoj obali, Marinu Dalmacija te Marinu Borik i marinu D–Marin Mandalina u Šibeniku. Iz preuzimanja su izuzeti hoteli koje ova grupacija ima u Hrvatskoj, Vila Dubrovnik, Hotel D- Resort u Šibeniku te zgradu Maraska u kojoj je planirana izgradnja hotela s pet zvjezdica.

Investitor je preuzeo je poslovanje tvrtke D-Marin u Hrvatskoj, Grčkoj, i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D-Marin upravlja poslovanjem 15 marina u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s ukupno 7150 vezova.

Marina Tribunj smještena je između D-Marin Mandaline i D-Marin Dalmacije, radi se o mirnoj boutique marini s kompletnom uslugom servisiranja i održavanja plovila, s ukupno 220 morskih i 50 suhih vezova koji će se dodati 1760 postojećih vezova, koliko ih D-Marin ima u Hrvatskoj.

Uz restorane i druge sadržaje u destinaciji, gostima će u samoj marini na raspolaganju biti benzinska postaja, tehničke službe i usluge, restorani i smještajni kapaciteti.

Sve što nautičarima treba

Komentirajući najnoviju akviziciju, glavni izvršni direktor D-Marina Oliver Dörschuck istaknuo je kako Marina Tribunj posjeduje sve što jednom nautičaru može zatrebati.

“Ima sjajne sadržaje i izvrsnu uslugu koju osigurava iskusan tim marine, a sve to na lokaciji koja nautičarima jamči najbolje iskustvo plovidbe. Riječ je o našoj četvrtoj investiciji u hrvatski turistički sektor i vjerujemo kako će odlična cestovna i zračna povezanost omogućiti putovanja čak i u najizazovnijim vremenima, a takav pristup, uz vrhunske destinacije, kreira vrlo privlačnu ponudu za naše goste”, kaže Dörschuck, koji je na mjesto izvršnog direktora imenovan početkom lipnja.

60

posto udjela preuzeo je D-Marin, 40 ostaje Jeleni Rubeši Bilobrk

Dörschuck u D-Marin dolazi iz SSP Grupe, tvrtke koja dizajnira i upravlja restoranima u turističkim destinacijama, uključujući zračne luke, željezničke postaje te servisne stanice na autocestama. Prije SSP-a, Oliver je bio dio tima TUI Grupe 14 godina, s najdužim stažem kao predsjednik Uprave za Njemačku, Austriju, Švicarsku i Poljsku.

Još uoči predstavljanja predstečajne nagodbe umjesto Kerekesa je za direktora Marine Tribunj imenovan Tomislav Paškvalin,bivši vaterpolist koji je prije toga između ostalog bio na čelu Olimpijskog centra Bjelolasica, a bio je i pomoćnik ministra znanosti u vladi Zorana Milanovića.

“Naš tim je oduševljen činjenicom što ćemo postati dio D-Marin grupe. Visoki standard usluge naš je prioritet i zajednička misija, a mogućnost plovidbe brojnim destinacijama u Hrvatskoj izvrsna je razvojna prilika za Marinu Tribunj,”, izjavio je Paškvalin o akviziciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close