Marić se predomislio: Ništa od najavljenog ukidanja jednog od važnijih poreza

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2020. u 12:13
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Taj porez je ranije iznosio 5 posto, ali ga je Vlada Andreja Plenkovića u dva navrata snižavala.

Još u srpnju je ministar Zdravko Marić najavio da će se planira ukinuti porez na promet nekretnina, ali gradovi i općine su se pobunile, tako da on ostaje i sljedeće godine. Kupci stanova su uzalud čekali ukidanje.

Oni koji su odgađali kupnju nekretnine za sljedeću godinu kako ne bi platili tri posto poreza na promet nekretnina, uzalud su se nadali.

Kako je za 24sata neslužbeno potvrđeno iz pouzdanog izvora, taj porez sigurno ostaje i sljedeće godine i neće ipak biti dio paketa u kojem se snižava porez na dohodak i porez na dobit.

Porez na promet nekretnina se plaća po vrijednosti nekretnina, pa ako se kupuje stan, primjerice vrijedan 100.000 eura, treba gradu ili općini u kojoj se nekretnina nalazi izdvojiti 3000 eura.

Taj porez je ranije iznosio 5 posto, ali ga je Vlada Andreja Plenkovića u dva navrata snižavala.

– Porez na promet nekretnina od tri posto ostaje i sljedeće godine. U programu Vlade je najava da će se ukinuti do kraja mandata i to ćemo ispuniti, ali neće biti dio ovog paketa rasterećenja – potvrdio nam je visokopozicionirani sugovornik iz Vlade.

Komentari (2)
Pogledajte sve

E da je to odlučivao Zdravko M. !!!

Što bi se predomislio i ukinuo.Treba od ljudi iscuclati i zadnju lipu,oni za sebe i unuke od unuka su osigurali dovoljno da ne moraju raditi ništa.

Što očekivati od ovih administratora, bez pameti i ideje samo se zadužuju i lupaju namete.

To što su zemlje bogatije pa imaju manje poreze je kvantna fizika za ove administratore, kako se vole zvati Ministri i ekvovalentni Premijer.

Parzna slama .

New Report

Close