Marić optužio Dobrovića da ‘bezočno laže’ i najavio tužbu

Autor: Poslovni.hr/H , 12. srpanj 2017. u 14:46
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić zatražio je u srijedu javnu ispriku bivšeg kolege u Vladi Slavena Dobrovića zbog izjave vezane uz odlučivanje o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor te je najavio da će u protivnom biti primoran pokrenuti tužbu zbog klevete i uvrede.

"Od bivšeg kolege gospodina (Slavena) Dobrovića očekujem javnu ispriku i javni demantij. Očekujem da pojasni razloge zbog kojih je na taj način nastupio, u protivnom bit ću primoran pokrenuti sudski proces, odnosno tužbu zbog klevete i uvrede koje je meni nanio", izjavio je Marić novinarima ispred zgrade Ministarstva financija.

 Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i energetike i bivši član Nadzornog odbora HBOR-a iz redova Mosta, u utorak je kazao da se Marić izuzeo od glasovanja na sjednici Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na kojoj se krajem prošle godine odlučivalo o 48,3 milijuna eura vrijednom kreditu tvrtkama iz sastava Agrokora, ali da je ostalim članovima sugerirao da bi se kredit trebao odobriti. 

 "Sinoć sam ostao vrlo neugodno iznenađen izjavama svog bivšeg kolege ministra i bivšeg člana Nadzornog odbora HBOR-a, danas saborskog zastupnika Dobrovića. S indignacijom odbacujem tvrdnje koje je on jučer u svojoj izjavi rekao. S obzirom na kompleksnost, težinu i općenito činjenicu da je tom izjavom nanio veliku štetu i meni i mom ugledu i časti, mislim da stvari trebamo nazvati pravim imenom, a to su teške neistine, a u pojedinim dijelovima i bezočne laži", komentirao je tu izjavu u srijedu Marić.

 U odgovoru na izjavu Dobrovića da se sjeća te sjednice NO-a HBOR-a te da je Marić obrazlagao predmetnu točku i detaljno odgovarao na pitanja, ministar financija odgovara kako se on izuzeo od svake rasprave na samom početku te točke dnevnog reda sjednice NO-a HBOR-a.

 "Ako se sjeća, a ja vjerujem da se sjeća, siguran sam da je zapazio činjenicu da sam na samom početku te točke dnevnog reda vrlo jasno rekao da se suzdržavam od sve rasprave i odlučivanja, predao stručnim službama banke, kreditnom odboru i Upravi, da obrazlože točku i otvorio raspravu. Dakle, ničim nisam sudjelovao u raspravi niti sam ikome ukazivao, davao nekakve sugestije ili ne daje Bože bilo kakav pritisak vršio u smislu samog donošenja odluke i odlučivanja", rekao je Marić u svojoj izjavi, dodajući da može samo "pretpostaviti koji su bili razlozi za takvu izjavu gospodina Dobrovića, tim više što se radi o vrlo lako provjerljivim činjenicama".

 Naime, kako je pojasnio, osim što su sjednici NO-a svjedočili ostali članovi NO-a te predstavnici Uprave i kreditnog odbora koji je radio i obrađivao predmetni plasman tvrtkama iz sustava koncerna Avgrokor, sastavljen je i zapisnik same sjednice a za tu, kao i za svaku drugu sjednicu NO-a postoji i tonski zapis.

 "Dakle, postoje vrlo lako provjerljive činjenice koje zapravo govore i ukazuju na to tko govori istinu, odnosno tko govori neistinu, a u nekim dijelovima i bezočne laži", zaključio je Marić.

 

Komentari (12)
Pogledajte sve

Nije Dobrović to sanjao pa izjavio.

Nagovorili ga ludaci Grmoja, Bulj, Petrov da kaže nešto protiv Zdravka Marića,
vjerojatno kao “cijelo vrijeme mi pričamo, ajde malo i ti” i Dobrović je kategorično
govorio kako je Marić nagovarao i obrazlagao za kredit, kako je nakon toga odgovarao
na sva pitanja. Međutim, smetnuli su sa uma da postoji snimka.
Tko normalan može vjerovati mostovcima bilo što, sad se tek vidi da je Jambo imao
pravo da je to luda sekta. Ali imaju ovu mrežu nezavisnih načelnika općina i to je ok da
manje sredine imaju nezavisne ljude, ali na državnim izborima MOST je po mome mišljenju pokojni.


U Dobrovića kratke noge. Bio ZA kredit Agrokoru, pa uvaljuje druge.
Očito je završio Diplomatsku akademiju priglupog Mire Bulja, lažnog HRVI-a koji
non stop drugima drži lekcije o moralu.
MOST-ovci su taman da piju pivo ispred dućana.

Ja sam reka davno da su redikuli……… iako mi se ovaj nije činio tako.
Izgleda da ona “S KIM SI TAKAV SI” ode se potvrđuje.

Pa to je bas odlicno sto su uzeli kredit od HBOR i u roku od nekoliko mjeseci ga sprzili na ne zna se sto. Svakako je jako pohvalno sto zmaric, koji nije znao kako je u agrokoru i da ce za nekoliko mjeseci propasti, trazio izuzece od tog glasanja. A sigurno je i pohvalno sto je MOST za to glasao. Jer da su znali da ce ih hdz izbaciti iz vlade sigurno ne bi glasali 🙂


A sto to laze ? To da je zmaric znao za stanje u agrokoru ?

Lagao je da je Marić sudjelovao u raspravi i nagovarao ekipu da glasa za davanje kredita Agrokoru, a na kraju se ispostavilo da se Marić izuzeo i suzdržao na glasovanju, a naknadno prosvijećeni Dobrović je za taj kredit glasovao.

New Report

Close