Marić oprao Beroša zbog dugova u zdravstvu, mislio da nema kamera

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2021. u 10:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar Zdravko Marić govorio je poprilično ljuto i otvoreno tijekom sjednice saborskog Odbora za zdravstvo, te radio pritisak na prisutnog ministra Vilija Beroša da počne smanjivati rashode zdravstvenog sustava.

No nije znao da se sjednica prenosi preko saborskog YouTube kanala.

“Jako mi se sviđa da smo ovdje bez kamera. Ne moramo se suzdržavati, možemo krajnje otvoreno govoriti”, rekao je ministar Zdravko Marić u jednom trenutku.

I dok je tijekom sjednice ministar Marić radio pritisak na Beroša, ministar zdravstva je odgovornost prebacivao na premijera Andreja Plenkovića, tvrdeći da mu je već ranije dostavio prijedloge, ali da on oklijeva zbog lokalnih izbora.

Ministar financija prezentirao je  i brojke koje pokazuju kako su dramatično rasli troškovi zdravstva.

“Malo sam se jučer na kraju sastanka našalio, ako mi još netko dođe s tezom da Ministarstvo financija nešto duguje, neću odgovarati za svoje postupke.

Ne možemo više. Teško mi je, nisam dovoljno pametan da bih objasnio kako to u COVID godini toliko rastu troškovi za lijekove, pa i ove posebno skupe. Svi živi rastu, a imamo podatke o smanjivanju medicinskih zahvata”, kazao je, između ostaloga Marić na sjednici.

Beroš je pak rekao da je zdravstveni sustav i bez COVID-a neodrživ.

“COVID nas je osvijestio o važnosti zdravstvenog sustava, ali i o neodrživosti sustava. Ukoliko ne počnemo s reformamam, bit ćemo u velikom problemu, toga sam bolno svjesan”, kazao je Beroš, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Morate  OTVORITI  e-mail poštu- na koju možemo slati  prijedloge za UŠTEDU

u zdravstvu.

 

Gosp MARIĆ ne razumije  3  BITNE  ČINJENICE :

 

1,  Da je  MINISTARTSVO  ZDRAVSTVA  institucije –  gdje  niti MINITASTAR a kamoli  normalan , običan čovjek  NEMA PRAVO PRISTUPA-  niti telefonom, niti

e-mailom  niti drugom  komunikacijom….

Najprije napravite  NORMALNO  MINISTARSTVO  ..gdje se čovjek može razgovarati  s drugim čovjekom , gdje smo  mi i  djelatnici ministarstva partneri,

i gdje se ne skrivaju predmeti, i ne radi  preko reda upravni postupci….

2.  gosp. MARIĆ,   ne  kuži gdje   se može uštedjeti  na zdravstvu..ali,  ONDA OZBILJNO  LETE “OTKAZI POSLOVNO UVJETOVANI ” ……a  koga će jadan ministar  najuriti..

3.   Marić ne zna –  a ja ću mu reći…gdje se i kako krade novac od države..

a ako on-  prijedloge proslijedi ministru.- mora znati-  da je sve palo u vodu..

jer  je to “toliko moćan lobi ”  da će svakoga tko im  drma pod  nogama-  uništiti na svoj način…u svojim ovlastima…

PUSTITE  NOVINARE U MINISTARSTVO  ZDRAVSTVA ….sve ćete vidjeti kako to funkcionira – nek  napišu  javno-  i nek svi vide REŽIM , TORTURU,

DEKADENCIJU , ZLOBU I  KRIMINAL…

 

Još kad bi Beroš razumio o čemu Marić govori…..

New Report

Close