Marić odlučio začepiti rupu kroz koju curi novac iz Hrvatske? “Ako će plaćati porez, neće im biti zabranjen rad”

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2019. u 11:10
Foto: Getty Images

Takav zakon se već primjenjuje u Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Belgiji, Francuskoj, Danskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj.

U Hrvatskoj se godišnje potroši četiri milijarde kuna na ilegalno internet klađenje. Zato su Ministarstvo financija i Porezna uprava objavili rat inozemnim online kladionicama. 

Objavili su da su krajem svibnja blokirali pristup web stranicama 14 kladionica, piše RTL.

Ministar Zdravko Marić odlučio je začepiti jednu od rupa kroz koju novac curi iz Hrvatske. Porezna uprava objavila je da je blokirala internet domene 14 inozemnih online kladionica.

"Nude svoje usluge, a registrirane su u nekim drugim zemljama i tamo je jedino mjesto gdje plaćaju određene dadžbine. Dakle, ovdje stvaraju nelojalnu konkurenciju domaćim priređačima igara na sreću", kazao je ministar Marić.

U Hrvatskoj pet kladionica ima dozvolu pružanja usluga internetskog klađenja i plaćaju godišnju naknadu od 3 milijuna kuna. Inozemne kladionice nude svoju uslugu bez plaćanja naknade, a iz Hrvatske godišnje dobiju od 3,5 do četiri milijarde kuna. Zato je uvrštena posebna odredba u Općem poreznom zakonu, a glasi:

"Ako se određena gospodarska djelatnost obavlja putem interneta uz izbjegavanje ispunjavanja zahtjeva reguliranih odredbama posebnog propisa (…) nadležno porezno tijelo može izdati nalog o zabrani daljnjeg rada."

Takav zakon se već primjenjuje u Italiji, Mađarskoj, Sloveniji, Belgiji, Francuskoj, Danskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Socijalisti nakačeni na proračun u borbi protiv tehnološkog napretka i slobodnog tržišta. Viđeno već bezbroj puta, uvijek s istim rezultatima: nekonkurentnost, siromaštvo, korupcija.

Sportske kladionice izvršile pritisak na Marića
http://www.edigital.hr ili http://www.smartus.hr već godinama nesmetano posluju u zemlji, a za prodanu tehničku robu ne odogovaraju za jamstvene uvjete, što više, ukradu novac i ne vrate ga za ne isporučenu robu i nikom ništa

New Report

Close