Maras: Obrtnicima neće biti gore nego što im je sada

Autor: Ksenija Puškarić , 11. ožujak 2013. u 22:01
Vlada ne želi mistificirati donošenje zakona/PIXSELL

“Želimo biti transparentni”, kazao je ministar i dodao rasprave o predloženim zakonima nisu neuobičajene.

Najbitnije je da se donese kvalitetan Zakon o PDV kako obrtnici ne bi bili u lošijoj situaciji nego što su danas, rekao je jučer ministar Gordan Maras koji je prvo na sjednici Vlade digao ruku za izmjene spornog zakona, a drugo jutro preko Twittera najavio da će zatražiti 'popravak'.

Obrtnici, ponovio je Maras, neće temeljem tog zakona morati plaćati PDV po izdanom računu. "Zakon je podložan izmjenama sve dok ne prođe Sabor", rekao je Maras odgovarajući na novinarske upite postoji li zbog tog Zakona spor između njega i ministra financija Slavka Linića."Ne postoji sukob Maras – Linić, niti sukob Linića sa ostatkom Vlade. Ministar Linić i ja smo od petka u nekoliko navrata razgovarali, a naš je zajednički cilj kvalitetan zakon", kazao je Maras dodavši kako ova Vlada ne želi mistificirati donošenje Zakona, niti ih donositi iza zatvorenih vrata. "To su radile neke prošle Vlade koje su zakone donosile bez konzultacija sa zainteresiranom javnošću. Mi želimo biti transparentni, a to znači da su svi zakoni, pa tako i ovaj, podložni izmjenama sve dok ne prođu Sabor", rekao je Maras istaknuvši kako ovakve javne rasprave oko predloženih zakona nisu neuobičajene. Što će se konkretno izmijeniti, odnosno kako će na kraju izgledati zakonosko rješenje koje bi trebalo ići na ruku obrtnicima, Gordan Maras jučer nije htio pojasniti. "Prvo ćemo amandmane iskomunicirati na Vladi, a onda prema javnosti", samo je kratko kazao Maras. U Hrvatskoj obrtničkoj komori su i dalje jako oprezni, ali pozdravljaju napore da se spasi preostalih 83.00 hrvatskih obrtnika.

HAMAG Invest

363 milijuna investicija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (Hamag Invest) u prva dva mjeseca ove godine odobrila je 102 jamstva, što je potaknulo 363 milijuna kuna investicija, a ukoliko se nastavi takav trend u ovoj bi se godini moglo potaknuti dvije milijarde kuna investicija u malom i srednjem poduzetništvu. Predstavljen je i novi jamstveni program "Investicijom do uspjeha" koji je krenuo prije dva tjedna, prema kojem je najveći iznos jamstva povećan je s 10 milijuna kuna na 18 milijuna kuna. Program je namijenjen ulaganjima u turizam i prerađivačku industriju do 50 posto glavnice kredita, a potencijalna vrijednost investicijskih projekata je od 36 do 180 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close