Mamić u svega godinu dana odustao od Hajduka

Autor: Saša Paparella , 09. rujan 2016. u 08:06
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Mamić je lani otkupio 26.000 dionica od dotadašnjeg najvećeg malog dioničara Jake Andabaka za 250 kuna po dionici. Također je kupio i po 20.000 dionica od Ivana Rimca i Dalekovoda, te po 10.000 dionica od Leda i Zagrebmontaže.

Udruga Naš Hajduk priopćenjem je izvijestila da s predstavnicima Tommyja pregovaraju oko otkupa 24,5 posto dionica Hajduka iz portfelja te tvrtke.

“Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je da novac prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane”, navodi se u priopćenju. Realizira li se ta transakcija, udruga Naš Hajduk postat će vlasnikom 131.580 dionica. Tako će steći kontrolni paket od 27,5 posto dionica i postati strateški partner kluba, bez kojeg se ne mogu donositi važnije odluke. Cilj projekta Naš Hajduk je da navijači postanu većinski vlasnici tog kluba.
Većinski vlasnik kluba koji je lani poslovao s četiri milijuna minusa ostaje Grad Split, s udjelom od 56,1 posto.

Sakupili 41.589 članova

Unatoč lošim rezultatima, Hajduk ove godine ima čak 41.589 člana s plaćenom članarinom. Eventualni dogovor s Tommyjem značit će i financijsku obvezu za Naš Hajduk, koji time preuzima isplatu Hajduku u iznosu od 3,5 milijuna kuna godišnje. Zanimljivo je što se Tomislav Mamić, vlasnik Tommyja, prije svega godinu dana, u rujnu 2015., svojski potrudio da od cijelog niza dotadašnjih vlasnika kupi paket dionica Hajduka koji sada prodaje.

Tommyjev prodajni kanal

Mamić je lani otkupio 26.000 dionica od dotadašnjeg najvećeg malog dioničara Jake Andabaka za 250 kuna po dionici. Također je kupio i po 20.000 dionica od Ivana Rimca i Dalekovoda, te po 10.000 dionica od Leda i Zagrebmontaže.

 

4mil. kuna

minusa imao je Hajduk 2015., s ukupnim prihodom od 81,1 milijun kuna

Tada je Mamić neuspješno pokušao kupiti i 9,8 posto dionica iz portfelja Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).
Svoj su mu udjel tada prodale i četiri bivše Hajdukove zvijezde, igrači koji su svoje pozajmice klubu prethodno pretvorili u dionice – Slaven Bilić, Igor Štimac, Aljoša Asanović i Alen Bokšić.
Upravo su dućani Tommy važan distribucijski kanal za plasman cijelog niza prehrambenih proizvoda s logom Hajduka, čime se dodatno puni kupska blagajna.
Iako Tomislav Mamić nije bio dostupan za komentare, doznajemo kako je njegova odluka o povlačenju iz Hajduka povezana sa smjenom bivšeg nadzornog odbora tog kluba, predvođenog Ljubom Pavasovićem Viskovićem, a s kojim je bio u dobrim odnosima.
Već tada je napomeuo kako unatoč neprijateljskom preuzimanju dionica nema namjeru kupiti klub, te da daje punu podršku načinu vođenja kluba u kojem članovi biraju predstavnike u Nadzornom odboru.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kako misli udruga ” njihov , pardon , naš Hajduk ” prikupiti tolike novce , i koji je razlog odustajanja g. Mamića , možda prijetnja ? Znajući tko vodi udrugu , ne bih se kladio da nije ovo što sam napisao , a njima bih poručio da se skinu napokon sa Hajdukove grbače ( i ne samo oni) , kako bi u Hajduk ušao privatni kapital , znao se vlasnik , što je preduvjet za normalno fukcioniranje i napredak kluba , što je očito da ovi paraziti ne žele!

Udruga Naš Hajduk obavijestila je javnost kako trenutno pregovara s Tomislavom Mamićem oko otkupa njegova udjela u vlasničkoj strukturi Hajduka. Riječ je o 24.52 posto dionica, odnosno 131.580 dionica vrijednih ukupno 35.4 milijuna kuna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Željeli bismo naše članove obavijestiti da su u tijeku pregovori s predstavnicima tvrtke Tommy oko otkupa 24,53% dionica Hajduka koje su u njihovom vlasništvu. Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je da prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane”, stoji u priopćenju NH.

Hajduk u rukama navijača! Udruga Naš Hajduk pregovara s Mamićem oko kupnje velikog dijela dionica

Udruga Naš Hajduk bi skupila 35.400.000,00 i uplatila u blagajnu Hajduka a Tommy bi dao dionice Udruzi NH ?

New Report

Close