Malo mjesto za veliku trgovinu – uskoro im stiže i najuspješnija hrvatska tvrtka

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2019. u 16:22
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Veliko Trgovišće – malo je mjesto. Da nije prvog predsjednika sigurno ne bi bilo tako poznato – jer je riječ o zagorskoj općini s 5000 stanovnika.

RTL Direkt je provjerio ima li u Velikom Trgovišću – trgovišća. Doznao je da se tamo proizvode stolnjaci, salvete i posteljina koja iz Zagorja putuje u londonske restorane i kockarnice u Las Vegasu. 

Gospođa Finka ovdje radi 37 godina i jedna je od  osamdeset ljudi zasposlenih u tvornici tekstila.

"Tko hoće može raditi, tko voli svoj posao. Samo treba voljeti posao. A kako se živi ovdje? Mi u Zagorju nikada ne možemo ostati gladni", govori radnica Finka Briševac. 

Tvornica se doselila prije deset godina iz Zagreba, a s njom i dio radnika.

"Tvornica Trgovišće je najveći proizvođač rublja. Izvozimo u 25 zemlja, po cijelom svijetu od Engleske, Švicarske do egzotičnih destinacija poput Dubaija", kazao je Dražen Kolarek, voditelj financija u tvornici. 

Stiže i Rimac

Baš u veliko Trgovišće uskoro stiže i jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj – Rimac Automobili.

Dakle, imaju uspješne tvrtke, nezaposlenost manju od 3%, prvog predsjednika pa žele i status grada. A status grada trebali bi dobiti jer, smatra njihov načelnik Robert Greblički, zadovoljavaju sve preduvjete.

"Tu je rođen prvi predsjednik, dižemo broj stanovništva, razvijamo poduzetništvo tako da mislim da s vremenom možemo kopirati Svetu Nedelju", govori Greblički. 

Nadaju se da će uskoro dobiti status grada – i uistinu postati: Veliko.

Komentirajte prvi

New Report

Close