Malo mjesto bez plaže postalo turistički hit na Jadranu

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2021. u 10:11
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Goste je oduševila ih je svjetska atrakcija vjetroorgulje na brdu Trovro, te pogled na dolinu Neretve.

Mnogi se pitaju kako Rogotin, malo mjesto na sjeverozapadu neretvanske doline, nekoliko kilometara udaljeno od gradskoga središta, drži lidersku poziciju u turizmu na području Grada Ploča, pored puno razvikanijih turističkih destinacija i usprkos ograničenom broju smještajnih kapaciteta i nedostatku klasičnih turističkih sadržaja, uključujući i plažu, piše Slobodna Dalmacija. Uz sve to mještani Rogotina tek se odnedavno bave turizmom, pa im manjka i iskustva.

Usprkos svemu, prema podacima Turističke zajednice Grada Ploča, u prvih šest mjeseci ove godine, u odnosu na isto razdoblje iznimno uspješne 2019. godine upravo u Rogotinu ostvaren je najveći broj i najveći porast noćenja. U prvih pola godine ostvareno je 2349 noćenja, što je u odnosu na prvih šest mjeseci 2019. (1716) porast od gotovo 37 posto! Baćina bilježi porast od oko deset posto (1455 naspram 1324), a Staševica 36 posto (129 u odnosu na 95). U ostalim naseljima na gradskome području zabilježen je pad noćenja u odnosu na pretprošlu godinu. Među gostima, najviše je domaćih, a iza njih slijede Nijemci, Česi, Mađari, Poljaci, državljani BiH, Ukrajine, Slovačke i Austrije.

U razgovoru s gostima, Slobodna saznaje da u ovome mjestu, koje se većim dijelom nalazi na otoku, pronalaze mir, opuštajuću atmosferu, prelijepi krajolik, a blizu su poznate turističke destinacije. Supružnici Larry i Jamie iz San Diega, Kalifornija, proputovali su Dansku i Portugal, a prije krajnjeg odredišta Grčke, tri su dana ostali u Rogotinu. Oduševila ih je svjetska atrakcija vjetroorgulje na brdu Trovro, te pogled na dolinu Neretve, a s posebnim su se zadovoljstvom prepustili domaćim dečkima koji su ih čamcem odvezli četiri kilometra dugačkim kanalom koji spaja jezero Vlašku, jednog od simbola Rogotina, s Jadranskim morem, te ih upoznali sa zaštićenim rezervatom Parila

Komentirajte prvi

New Report

Close