Mala hrvatska općina ukinula rad nedjeljom i blagdanima

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2018. u 10:23
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

‘Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet’.

Svi vlasnici trgovina i pekarnica u naseljima općine Ivankovo koje obuhvaća mjesta Ivankovo, Retkovce i Prkovce prihvatili su sugestiju načelnika i odlučili kako neće raditi nedjeljom i blagdanima počevši od 2.rujna, javlja tportal.

'Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježen u narodnoj tradiciji kada čovjek može kroz slavlje zahvalu dragom Bogu i duženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno', navodi se u priopćenju ove općine na području Vukovarsko-srijemske županije koje potpisuje načelnik Marko Miličević.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jako zaostala odluka. Što je najbolje, to je jedna od najsiromašnijih slavonskih i hrvatskih općina. Umjesto da ljudi pričaju o radu i potiču rad, meni da općina zabrani da radim vikendom, iselio bih se iz te općine jer mi zabranjuje poslovati vikendom. Prije u Jugoslaviji je moja mama bila na porodiljnom samo tri mjeseca i sve ok a danas idu na porodiljni tri godine. Zato smo tu gdje jesmo. Stimuliramo nerad. Najbolje je biti branitelj u penziji u ovoj državi.

New Report

Close