Luksuzni projekt u Petrčanima pokraj Zadra: Hotel s 5 zvjezdica, vile s bazenima, golf igrališta, akvapark, zračna luka…

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2017. u 12:23
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Iznad Petrčana prediviđena su dva golfska terena s osamnaest rupa sa smještajnim objektima te akvapark.

U utorak je u Cannesu otvoren jedan od najvećih međunarodnih sajmova za nekretnine na kojem Hrvatska gospodarska komora predstavlja i projekt izgradnje luksuznog turističkog kompleksa na površini većoj od 1,6 milijuna četvornih metara na području Petrčana pokraj Zadra.

Posebnost projekta koji obuhvaća hotel s pet zvjezdica, naselje vila s bazenima, dva golfska igrališta, akvapark, međunarodnu zračnu luku za manje zrakoplove, nogometni kamp i druge sadržaje za bogate goste jest u tome što projekt zastupa tvrtka Eco Tour Zadar, koju su suosnovale benediktinke zadarskog samostana sv. Marije.

Štoviše, zadarske koludrice su stopostotne vlasnice zemljišta na kojem je predviđena izgradnja resorta, a kao ovlaštena osoba za zastupanje njihovih interesa naveden je Nikola Perkušić iz Splita.

Kako piše Slobodna Dalmacija, veliki projekt trebao bi se prostirati na dvije lokacije iznad Petrčana i jedne na poluotoku Punta Skala. Lokacija na Punta Skali obuhvaća obalni dio s 1,5 kilometara pješčane plaže, u Zadru poznate kao plaže za nudiste i gay populaciju.

Prema prostornom planu Grada Zadra, na površini od preko dvadeset hektara, smještenoj tik uz postojeći resort Falkensteinera, moguća je izgradnja luksuznog hotela s pet zvjezdica i 300 kreveta te 700 kreveta u vilama s bazenima. Iznad Petrčana prediviđena su dva golfska terena s osamnaest rupa sa smještajnim objektima te akvapark.

Uz jedan golfski teren na 67 hektara moguća je gradnja 330 kreveta u vilama s bazenima kategorije pet zvjezdica, dok je na 80 hektara drugog terena za golf predviđeno i 690 kreveta u vilama s bazenima iste kategorije.

Komentirajte prvi

New Report

Close