Lokalni projekti idu dalje, odobreno zaduženje od ukupno 170 mil. kuna

Autor: Marija Brnić , 16. travanj 2020. u 21:59
Najviše novca namijenjeno je školama, bilo da je riječ o obnovi ili gradnji novih/FOTOLIA

Najviše novca namijenjeno je školama, bilo da je riječ o obnovi ili gradnji novih.

I u vrijeme koronavirusa neće stati pokretanje brojnih lokalnih projekta. Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala odobrenje regionalnim i lokalnim upravama za kreditno zaduženje u ukupnom iznosu od 170 milijuna kuna.

Najveći iznos podiže Zagrebačka županija, a kreditom od 80 milijuna kuna kod PBZ-a na 10 godina bez počeka planira gradnju i obnovu 13 školskih objekata i dvorana od Klinča Sela do Pisarovine, Strmca i Velike Gorice, te uređenje Učeničkog doma Ivanić Grad.

S 24 milijuna kuna kredita Zabe, kojeg će plaćati tri godine, Grad Zadar gradit će osnovnu školu, a Labin će iz 34 milijuna kuna kredita PBZ-a financirati gradnju Doma za starije. Labin će kredit otplaćivati 15 godina. Nešto manje od 6 milijuna kuna kredita HBOR-a grad Bakar utrošit će za rekonstrukciju javne rasvjete.

Od kredita koje podižu uz vladino odobrenje općine, Žakanje će svojih milijun kuna iskoristiti za rekonstrukciju javne rasvjete, Pićan će s 3 mil. kredita OTP banke financirati gradnju Vatrogasnog doma, a Punat za uređenje prometnica, javnih površina i središnjeg trga potrošiti 8,5 milijuna kuna kredita Erste banke.

Općina Kršan u Erste podiže 12 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture u Proizvodno-poslovnoj zoni Kršan Istok s Centrom agropoduzetništva, a Sveti Petar u Šumi će s nešto više od 2 milijuna kredita iste banke namjerava osigurati realizaciju projekata društvenog doma Kuća od kobasica, te uređenje zone sporta i rekreacije, kao i stambeno poslovne zone TEŽA II.

Komentirajte prvi

New Report

Close