Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2014. u 15:42
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, prva je na Liderovoj listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, prva je na Liderovoj listi 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, dok je na drugom mjestu predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević, a na trećem članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić.

Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa predstavljena je u četvrtak na 4. susretu "Žene u biznisu" održanom u organizaciji tog poslovnog magazina.

Puljić je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa proglašena desetu godinu zaredom.

U svom govoru Puljić je između ostalog istaknula kako žene niti danas nisu u poslovnom svijetu pozicionirane onako kako to zaslužuju i kako bi po sposobnostima, osobinama i zalaganju trebale biti.

Ženska je populacija puno uspješnija u procesu obrazovanja, kada se gleda po ocjenama, no nažalost, nakon tog procesa se gube. Treba puno više osvijestiti hrabrost koju ponekad nemamo, kazala je Puljić, te poručila ženama da moraju biti puno odlučnije, hrabrije, beskompromisnije.

Na listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa potom slijede predsjednica Uprave Hypo Alpe-Adria Bank Tea Martinčić, predsjednica Nadzornog odbora Euroherc osiguranja Mladenka Grgić, direktorica marketinga u Agrokoru Iva Balent, potpredsjednica Nadzornog odbora Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio, direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić-Kašić, predsjednica Uprave Tele2 Malin Holmberg te predsjednica Uprave Tehnomonta i predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Liderov poslovni susret "Žene u biznisu" okupio je menadžerice, poduzetnice i žene iz raznih drugih vidova biznisa iz Hrvatske i regije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kada je čujem kako kmeči o konkurenciji stranih lanaca, zapitam se koliko i kome treba plaćati tu njezinu moć ovih 10 godina

Samo ako je vlasnik ili iz obitelji vlasnika može biti moćna. Znaci bezvezan izbor. Ona je dobro plaćena i to je sva moć. Ne može ona biti moćnija od npr Todoriceve kćerke iz iste firme

New Report

Close