Ljepilom oštetio automobile 12 vozača ZET-a, ‘napadao’ uvijek na istom mjestu

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2023. u 09:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tužiteljstvo traži jedinstvenu kaznu od godinu i pol dana zatvora za Nenada V. (74) koji se tereti za oštećenje tuđe stvari jer je ljepljivom tvari uništio čak 12 automobila, a sve oštećeni automobili pripadali su zaposlenicima ZET-a ili članovima njihovih obitelji.

Prema optužnici, činio je to od ožujka do listopada 2022. na okretištu tramvaja i autobusa na Savskoj cesti u Zagrebu, a na automobile je nanosio ljepljivu tvar, čime je vlasnike automobila oštetio za iznose od 270 do 530 eura. Tužiteljstvo u optužnici traži i da Nenad V. nadoknadi štetu vlasniku svakog automobila kojeg je oštetio, prenosi Večernji list.

On je u obrani nijekao počinjenje djela.

“Često na okretištu Savski most čekam autobus za Hrvatski Leskovec, a tom linijom putujem dva puta dnevno. Na tom okretištu idem i u javni WC, a tamo sam imao problema s vozačima ZET-a jer me je jedan od njih snimao. Što se tiče kemijskog sredstva, koji sam imao kod sebe kada sam uhićen, kupio sam sredstvo za odštopavanje odvoda te lijepilo kojim sam namjeravao lijepiti tenisice koje su se odlijepile”, branio se Nenad V.

Komentirajte prvi

New Report

Close