Liječnik vam se ne javlja na telefon? Evo što bi mogao biti razlog

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2020. u 09:06
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Grad Zagreb je najveći pa je logično da tu bude najviše pritužbi.

Mail HZZO-a za pritužbe se užario. U samo desetak dana pristiglo je podosta prigovora, uglavnom zbog toga što građani ne mogu dobiti liječnike.

Na mail zovem.doktora@hzzo.hr koji je pokrenuo HZZO za pritužbe pacijenata u samo prvih desetak dana stigao je 561 mail. Od tog broja, bilo je potpuno njih 129 ili 23%.

Liječnici kažu – pritisak je enorman, a administrativno opterećenje prebačeno sa svih strana. Ravnatelj HZZO-a dr. Lucian Vukelić za Dnevnik Nove TV rekao je da nisu očekivali toliko mailova.

“Mnoštvo mailova koji su se disperzirali na naše regionalne urede i na Ministarstvo zdravstva. Mi smo to objedinili na jedan mail gdje bi sve te pritužbe naših korisnika bile isfiltrirane i adekvatno zbrinute i da se na svaki od njih mora odgovoriti ako su potpisani imenom i prezimenom i na koga se žale”, kazao je Vukelić.

“Najviše ih je bilo u gradu Zagrebu. Grad Zagreb je najveći pa je logično da tu bude najviše pritužbi. U tjedan dana smo imali oko 560 pritužbi, od toga je validno 129. To su oni mailovi koji su bili potpisani, imenom i prezimenom navedeni”, rekao je Vukelić.

Kontrole su napravile ono što su morale, navodi. “To je da pomognu svakom od naših osiguranika i svim ustanovama koje su se našle u određenom problemu. To je bilo problema oko nejavljanja na telefon. U nekim slučajevima smo utvrdili da je taj liječnik bio u samoizolaciji, nije se javljao i nije se mogao javiti. Liječnik koji ga mijenja, stavio je obavijest u svojoj ordinaciji i tu naši pacijenti nisu znali o čemu se radi. Napisali su da se taj i taj ne javlja”, objasnio je Vukelić.

Kontrolama je utvrđeno o čemu se radi. “Obavijestili smo naše osiguranike da će biti adekvatno zbrinuti”, dodao je Vukelić.

Liječnici su tražili, kad su u samoizolaciji, da rade od doma, makar samo administrativan dio posla.

“Svaki od tih ugovornih partnera liječnika je privatnik. On može sam sebi odrediti što i kako će odraditi u samoizolaciji. On može administrativni dio odraditi od doma. Dio koji je do ordinacije ne može odrađivati tamo ako je u samoizolaciji”, istaknuo je Vukelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close