Leko i Kaur za snažnije gospodarske veze Hrvatske i Indije

Autor: Objava za medije , 12. veljača 2014. u 15:21
Patrik Macek/PIXSELL

Leko je istaknuo kako dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja što omogućuje plodniju suradnju u budućnosti,

„Indija je jedna od onih zemalja koje su za Hrvatsku, uz članice EU-a, iznimno bitne“ – rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na sastanku s indijskom ministricom vanjskih poslova Preneet Kaur, koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Leko je istaknuo kako dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja što omogućuje plodniju suradnju u budućnosti.

„Htjela sam pokazati važnost dugotrajnih odnosa Indije i Hrvatske, koji se razvijaju još od doba Nehrua i Tita. Stoga sam za ovo putovanje izabrala samo posjet Hrvatskoj“ – rekla je Kaur. Čestitala je Hrvatskoj na članstvu u Europskoj uniji, ocijenivši da će to ojačati hrvatsko-indijske odnose. Izrazila je želju da Hrvatska podupre trgovinski sporazum koji Indija želi zaključiti s Europskom unijom. Kaur je najavila da će indijska vlada i Gospodarska komora u ožujku organizirati konferenciju o suradnji Indije s državama Srednje Europe te izrazila nadu da će na tom skupu sudjelovati i hrvatski ministar gospodarstva.

Leko i Kaur su istaknuli i važnost parlamentarne suradnje, kao i intenzivne kulturne odnose. Kaur je ocijenila da na temelju dobre suradnje u kulturi dvije zemlje mogu izgraditi i bolju gospodarsku suradnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close