Lalovac: Rezanje plaća nisu strukturne reforme već put u spiralni ponor

Autor: Božica Babić , 11. studeni 2013. u 11:43
Boris Lalovac (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac naglasio je da u 2014. za financiranje troškova korisnika treba pronaći dodatnih osam milijardi eura.

"Do prošlog tjedna notificirali smo 25 osiguravateljskih društava iz EU i gotovo 90 za zastupanje. Novi zahtjevi svakodnevno dolaze i svjedoče o otvorenosti tržišta, no nitko među njima nije se registrirao za obvezna osiguranja u prometu i nitko još nije krenuo s tržišnim aktivnostima, ali su tu, pa će utakmica u branši dogodine biti žešća, kazala je Gordana Letica, članica Uprave Hanfe na 11. godišnjoj konferenciji industrije osiguranja koja se održava danas i sutra u Rovinju u organizaciji HGK.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac naglasio je da u 2014. za financiranje troškova korisnika treba pronaći dodatnih osam milijardi eura. Takav rast troškova mogu riješiti samo dubinske strukturne reforme i to  primarno u zdravstvenom i mirovinskom sustavu, najvećim potrošačima proračuna, rekao je Lalovac.

Ističe kako bez gospodarskog oporavka – i to primarno potaknutog kapitalom iz privatnih izvora – nije moguće značajnije smanjiti deficit. "Razenje plaća nisu strukturne reforme već put u spiralni ponor iz kojeg je još teže dosegnuti oporavak. Neke zemlje to je skupo stajalo, Hrvatska ne želi preslikati takve pogreške", rekao je Lalovac.

Komentari (14)
Pogledajte sve

Nikako ne rezati plaće. Treba davati otkaze.


Zar da povijest učim iz časopisa!? Ustaše su koljači koji su prodali pola Hrvatske i stvarali državu koja je imala gotovo 40 posto Srba. Usto su krvarili za Hitlera! To je bila suluda politika koja je morala završiti potpunim slomom!

Zato se je politika Svetog Druga Tita pokazala vrlo uspješnom.

Dok je ta odvratna fašistička Njemačka gradila prototipe raketa za put na Mjesec, pivo se na Zagrebačkom Glavnom Kolodvoru vozilo u zapregama.

Živio nam (naš debeli serator u bijelom jeftinom odijelu i kralj seljačke propagande) Tito!

Zar da povijest učim iz časopisa!? Ustaše su koljači koji su prodali pola Hrvatske i stvarali državu koja je imala gotovo 40 posto Srba. Usto su krvarili za Hitlera! To je bila suluda politika koja je morala završiti potpunim slomom!

@d_sh – gadno je kad peru kompleksi! Preporučam časopis Vojna povijest, a nakon malo otrežnjenja i knjige Ustaška vojnica 1 i 2. Nakon toga bi ova spika kauboji i indijanci trebala biti izlišna ili možda živiš u krivoj državi!?

New Report

Close