Lalovac: Razenje plaća nisu strukturne reforme već put u spiralni ponor

Naslovnica Forum Komentari članaka Lalovac: Razenje plaća nisu strukturne reforme već put u spiralni ponor

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Rezanje plaća nisu reforme, to je otimanje meni iz džepa, a o mogućnosti da izgubim svoju fotelju i završim kao skladištar u Lidlu neću ni govoriti” poručio je zamjenik ministra Lalović

Strukturne reforme bi bile otpustiti uhljebe iz državne uprave, kojih je brat bratu barem 50% od ukupnog broja, koji ne rade ništa (osim što svaki mjesec cicaju ovu državu za plaću, dnevnice, prijevoz itd.)…
Nadalje, strukturne reforme bi bile smanjiti mirovine ostvarene ne radom nego po posebnim propisima na najviši iznos od max. 3500 kn. Zatim napraviti temeljitu reviziju partizanskih penzija kojih je još skoro 45.000 (slovima: četrdeset pet tisuća)!!!??? – 70 godina nakon završetka 2. svjetskog rata!? majke ti, izgleda da su se tamo borile dječica u pelenama…
Onda samo malo pročačkati po tome koliko se godišnje plaća veledrogerijama za smeće od lijekova (nek mi neko kaže u kojoj je još branši moguće čekati i po 600 dana na plaćanje računa – drugim riječima, u cijenu su uračunate astronomske marže koje se mjere u tisućama %… itd.

To je par stvari koje bi bile strukturne reforme.
Međutim, od ove vlasti je iluzorno očekivati da po tom pitanju bilo što poduzmu, jer ne mogu protiv sebe:
– otkad su došli na vlast, umjesto otpuštanja viška, uhljebili su tisuće novih podobnih niškoristi
– partizanske penzije – svaki komentar je suvišan
– lijekovi – pa od Miranda Mrsića žena je jedan od većih veletrgovaca lijekova
itd. itd.

Poslije ovih potop. Od ove vlasti država se neće oporaviti još 100 godina.

kaufman

Hmmm, ne zboriš loše samo to i nije tako jednostavno.
Otpuštiš ljude iz državnog sektora a kako češ ih zbrinuti?,…ili samo-Hajde od sutra si na cesti?
Braniteljske mirovine,…jest da ima onih koji su se u tu kategoriju prošvercali međutim dao si im mirovine i sad im uzimaš?….a što je najvažnije, branitelji su stvorili ovu državu, omogučili slobodu i sad bi ti njih bez egzistencije ostavio?….nije to baš tako jednostavno
A šta su svih ovih godina napravili političari, bilo lijevi ili desni?…pljačkali
Idemo okrenut, npr; svi političari koji su se izmjenjivali sve ove godine od samostalnosti nek vrate lovu koju su “pokrali”, kao i svi “novokomponovani” bogataši.
Svi mi gledamo liječnike (školuju se cijeli život) i ine sa višim primanjima, ali zapitajmo se gdje sam tu ja?…Šta sam poduzeo za sebe, jesam li se školovao, jesam li bio marljiv,vrijedan?
Jasno je da običan radik ,bez obzira jeli čitav život radio, koji je na minimalcu nemože imati veliku mirovinu.Isto tako netko ima veću odgovornost na poslu netko manju, netko bolje vještine netko manje,…i da ne nabrajam.
Jedina pravda, možda, bi nila da bez obzira na funkcije ili školu ide svima ista plača.A to je utopija.

Ozbiljne reforme se počinju od vrha:
-drastično smanjenje voznog parka-24 sata može koristiti samo premijer i predsjednik
-ukidanje svih službenih povlastica (u državnim firmama)…telefoni,kartice
-regionalizacija Hrvatske
-ukidanje županija
ukidanje velikog broja općina
-donošenje jasnih normi ponašanja i vrednovanja posla u državnim poduzećima
-u slučaju gubitaka direktori državnih firmi dužni biti na prosječnoj plači, kao i ne isplata bonusa
-dugotrajnim zatvorom kažnjavati prevare i korupciju na državnoj razini
………………
Pričaju o kojekakvih porezima itd, pogledajmo koliko zemlje je neobrađeno.Zašto se drakonski ne oporezuje neobrađena zemlja?

Ne vjerujem u potplaćenog radnika! Složio bih se sa Lalovcem u svezi plaća, ali 50% državnog stroja je previše i generira štetu, počevši od broja saborskih zastupnika. Uvesti reda na način da se sve lažne invalide rada, lažne branitelje i partizane (48.000) skine sa proračuna, a prekobrojnim jasličarima omogućiti kratak rok za prilagodbu na tržište. I prije svega ukinuti nepotrebne agencije, a posebno reketarske (HGK, HOK)!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Pa i netreba rezati plaće, ono što treba je otpustiti sav višak ljudi, i pozatvarati nepotrebne agencije. Dapače ja sam za to da se ljudima i digne plaća, ali i da im se lakše daje otkaz ukoliko ne rade svoj posao.

Fuki i furija su sve rekli. Ništa ne treba dodavati.Možda još razraditi.

jasno, pa tko je to vidio vraćati dugove, nismo ludi da smanjujemo plaće i idemo u spiralni ponor, ma treba ih podići još 10%, onda smo ravno na putu u spiralna nebesa, ma zapravo kakvih 10% to je za luzere, posudit ćemo si više pa ćemo ih dići 20% i imati kolektivnu spiralnu ekstazu.

Lalovac :”Ističe kako bez gospodarskog oporavka
-i to primarno potaknutog kapitalom iz privatnih izvora
– nije moguće značajnije smanjiti deficit.

A kapitala naši građani imaju 195.000.000.000,00 u stranim-domaćim bankama na štednji sa vrlo niskom kamatom.

A zašto naši štediše-domoljubi ne ponude Vladi lovu za oporavak gospodarstva?

Pa zato što nisu blesavi , zato što nisu sa kruške pali , zato što toj vladi zbog dosadašnjih prevara više nitko ne vjeruje , jer koga zmija više puta ugrize taj se i gliste boji ,jer kada se netko na istu koru od banane nekoliko puta posklizne postaje oprezan .

.

Pojedinci obmanjuju da se sve puši. Problem nisu partizanske mirovine, kojih je mnogo manje od 45 tisuća, nego ustaške i one lažnih branitelja. I doista se čudim kako ljudi ne znaju da udovice partizanskih boraca imaju pravo na suprugovu mirovinu!

Iako se u Srbiji četništvo rehabilitira, niti jedan pripadnik tog pokreta još nije ostvario pravo na mirovinu. U isto vrijeme, Hrvatska od 1993. i donošenja Zakona o invalidskom i mirovinskom osiguranju svakog mjeseca iz proračuna izdvaja više od sto milijuna kuna za mirovine koje HZMO vodi pod oznakom “domovinska vojska 17. 4. 1941. – 15. 5. 1945.”

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u siječnju ove godine starosnu mirovinu, prosječno 3.354 kune, primilo je 5.785 partizanskih boraca. Petina od tog broja, 1.449 boraca, prima invalidsku mirovinu u prosječnom iznosu od 3.116 kuna. U starosnoj mirovini su i 3.892 borca koji su se partizanima priključili nakon 1943., kojima je prosječna mirovina 3.293. kune. Od tog broja, 862 borca primaju invalidsku mirovinu, u prosjeku 2.986 kuna. Ukupno je u Hrvatskoj 9.677 umirovljenika penziju od prosječnih 3.330 kuna zaradilo u partizanskoj uniformi. Invalida je među njima 2.311, a primaju 2.986 kuna mjesečno. Osim aktivnih pripadnika partizanske vojske, 21.818 osoba prima tzv. obiteljsku mirovinu. Riječ je isključivo o udovicama pripadnika partizanskog pokreta. Njihova djeca nemaju pravo na mirovinu, jer se ona ostvaruje samo do 25. godine života. Dakle, nešto više od 31.000 mirovina u prosjeku nešto iznad 3.000 kuna u siječnju je podijeljeno bivšim partizanima i njihovim udovicama.

Oni koji histerično pušu na “strašne” partizanske privilegije, lažući da njihove mirovine godinama nakon njihove smrti primaju i djeca i unuci, uredno prešućuju najveću sramotu revizionističkog odnosa Hrvatske prema ustaškom pokretu, a to je činjenica da se od 1993. i donošenja Zakona o invalidskom i mirovinskom osiguranju svakog mjeseca iz proračuna više od sto milijuna kuna troši na mirovine koje HZMO vodi pod oznakom “domovinska vojska 17. 4. 1941. – 15. 5. 1945.”

Ustaše među domobranima

Riječ je o bivšim domobranima i ustašama, kojih je u siječnju bilo 16.072 i koji su u tom mjesecu dobili prosječnih 2.157 kuna. Koliko je među njima domobrana, a koliko Jurinih i Bobanovih bojovnika, nismo uspjeli doznati, ali i jedan bi trebao biti previše.

Isto tako, nije poznato na temelju čega Hrvatska svakog mjeseca daje mirovine pripadnicima te “domovinske vojske” i po kojem je zakonu moguće da netko tko se borio za NDH može dobiti mirovinu. Kada su bivši logoraši iz Jasenovca, koji danas žive u tzv. Republici Srpskoj, najavili tužbu protiv Hrvatske zbog zločina u Jasenovcu i genocida nad srpskim narodom u NDH, službeni im je Zagreb pravilno odgovorio da današnja Republika Hrvatska nije pravna sljednica NDH. Međutim, kada se sagleda činjenica da tisuće pripadnika vojske Ante Pavelića ovdje prima mirovinu, legitimno je postaviti pitanje je li to baš tako.

@d_sh – gadno je kad peru kompleksi! Preporučam časopis Vojna povijest, a nakon malo otrežnjenja i knjige Ustaška vojnica 1 i 2. Nakon toga bi ova spika kauboji i indijanci trebala biti izlišna ili možda živiš u krivoj državi!?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Zar da povijest učim iz časopisa!? Ustaše su koljači koji su prodali pola Hrvatske i stvarali državu koja je imala gotovo 40 posto Srba. Usto su krvarili za Hitlera! To je bila suluda politika koja je morala završiti potpunim slomom!


Zar da povijest učim iz časopisa!? Ustaše su koljači koji su prodali pola Hrvatske i stvarali državu koja je imala gotovo 40 posto Srba. Usto su krvarili za Hitlera! To je bila suluda politika koja je morala završiti potpunim slomom!

Zato se je politika Svetog Druga Tita pokazala vrlo uspješnom.

Dok je ta odvratna fašistička Njemačka gradila prototipe raketa za put na Mjesec, pivo se na Zagrebačkom Glavnom Kolodvoru vozilo u zapregama.

Živio nam (naš debeli serator u bijelom jeftinom odijelu i kralj seljačke propagande) Tito!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nikako ne rezati plaće. Treba davati otkaze.

New Report

Close